Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MSV

Medvědice se vrací

8. 1. 2011 23:48
souhlasím

nicméně lékařská práce krásná být může. závisí v jakém oboru děláte. Třeba taková pediatrie může být převážně příjemná.

0 0
možnosti

jarinka

7. 1. 2011 8:49
Píšete,

že být v kontaktu s lidským utrpením a smrtí je velmi tíživé. Pro lékaře? Vždyť pro ně je to normální práce. Podívejte se na Stalingrad, jak tam museli lékaři řezat vojákům končetiny zaživa, a žádný se z toho nesložil.

Tak jako je normální pro pracovníky pohřební služby práce s nebožtíky - nic strašného, už můj otec mě učil, že mrtvý neublíží. Jak už ale tady v diskuzi někdo psal, posláním lékaře je zbavovat lidi utrpení, což je krásné.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

7. 1. 2011 10:39
Re: Píšete,

Prosím vás, vy jste byla v bitvě u Stalingradu? Byla jste někdy ve váleční zemi? Nebo při nějakém neštěstí? Nikdo takové situace nevyhledává úmyslně, aby pomáhal raněným a umírajícím, ale lékaři jsou také lidé, nejsou to bezcitní tvorové. ALe na rozdíl od ostatních do toho jít musí. Asi tak.

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

7. 1. 2011 8:11
pokusím

se odpovědět na Vaše otázky.Ano je hrozné ošetřovat a vyšetřovat lidi,kteří nedbají o osobní hygientu.Ale o tom to není.Autorka měla na mysli prostě terminální stav - a tam je lhostejno,jestli je člověk umytý,či nikoliv - to snad nemusím rozvádět.

K Vašemu 2.ostavci - lze nadávat i dehonestovat aniž bychom použili jedno vulgární slovo.Z příspěvků některých přispěvatelů do diskuse je opravdu zřejmé,že jen obava před vynulováním od admina je drží jakž takž v mantinelech akceptovatelné češtiny.

Upřímně Vám přeji abyste opravdovou pomoc lékaře podřeboval až za hodně dlouhou dobu - protože až ta doba přijde,tak mi věřte,že není o co stát.

S přáním pevného zdraví a hezkého dne - BoPo

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

7. 1. 2011 8:12
Re: pokusím

nějak se porouchalo vlákno - bylo to ůpro romana 36

0 0
možnosti
M

martin5.33

7. 1. 2011 6:47
Takže doktoři?

Takže doktoři jsou odtrženi od reality a než půjdu do nemocnice, mám se umýt, abych neměl zapáchající tělo nebo jak mám chápat ten článek?

nevšiml jsem si, že by tu někdo v nějaké míře doktorům nadával, většina jim přeje ať jdou a spíš má srandu z toho,že se jim vlastně odejít nechce, protože v tom zatuchlém smrádku se jim tady vlastně líbí a "jen" zkoušejí, zda dostanou přidáno.

0 0
možnosti
R

roman36

7. 1. 2011 5:54
Tak to se vám povedlo.

Vy jste dobře míněným článkem udělala z doktorů hrobníky. Přitom se smrtí se nesetkávají všichni lékaři. Naopak. Jsou tady od toho aby utrpení zbavovali a to se jim ve valné míře daří. Né každý kdo vyhledá lékaře je na hranici smrti. Snad i proto většina doktorů medicínu studovala. Úmrtní list může vypsat v podstatě kdokoliv. Oni ale dokáží pomoct od bolesti, dokáží opravit zlomenou končetinu, dokáží dát do kupy zuby, atd. I z mnoha operací se stala banální záležitost při které se neumírá. Pak jsou tady porodníci. Jistěže i matka nebo dítě může na sále zemřít. Jenže těch případů je minimum, většina lidí si z nemocnice přiváží to nejcenější, svého potomka. Tak jaké strádání a utrpení? A k tomu poslednímu odstavci. Máte pravdu. Ať si doktoři svoje záležitosti vyřeší. Ale s vedením nemocnic, s krajem, s ministerstvem. Pokud my do toho nevidíme, tak ať nás laskavě z toho vynechají a přestanou brečet v médiích.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

7. 1. 2011 10:10
Re: Tak to se vám povedlo.

Ne, nemínila jsem dělat z nikoho hrobníky a prosím vás,. abyste nepřepracel má slova. nebo moje úmysly, s kterými jsem to psala. A musím říci, že se mi nelíbí v zemi, kde je stále někdo pronásledován a pomlouván. Mezi takové lidi nepatřím a opravdu si vyprošuji, aby někdo překrucoval smysl mých slov, nahrazoval moje úmysly svými úmysly a osočoval mne. Je to opravdu odporné. Já bychi to k nikomu, takovou věc, nedovolila ani pod nickem, ale já mám pane vždy odkryté hledí.

0 0
možnosti
PC

p_c

7. 1. 2011 3:48
Vy snad nespíte

Paní Novotná, jste velmi plodná pisatelka. Spíte vůbec někdy? Jinak pišete hezky, z Vaší rozmanité tvorby mne občas něco zaujme a rád si to přečtu. S úctou P.C.

0 0
možnosti