Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jste přesvědčen, že převzetí modelu, který jiné země budovali desetiletí, by bylo u nás schůdné? V zemi, kde nikdo nedodržuje ani pravidla silničního provozu? V zemi, kde se  známí lidé veřejně chlubí, jak vyzráli nad byrokracií - třeba že nemuseli platit pokutu, protože se na policajta hezky usmáli nebo že nezaplatili něco, co měli zaplatit? V zemi, kde o morálce kaží lidé, kteří nechali stát zaplatit svoje podnikatelské průšvihy? Já si to nemyslím. I když bych si to moc přála. Jisté je, že ani čtyřicet let nebude stačit. Nemám totiž dojem, že by ti mladí byli lepší. Naopak, přinejmenším ti viditelní a veřejně činní mi připadají ještě cyničtější a hamižnější než ti odcházející.

0 0
možnosti
MM

Václav Klaus nedomyslel, že když něco řekne, tak se stane. Ještě za federální vlády vyřkl co by ministr financí, že peníze nejsou špinavé a v tu ránu tady měl mafii z celého světa, která u nás prala své špinavé peníze. Před privatizaci nás nabádal, že nás trh vychová, výsledek cukrouškování Janouška s Bémem. Určitě je politický stratég, ale pro hlavu státu to je velice málo.

0 0
možnosti
Foto

To je opravdu hodně naivní. Klaus jednak neřekl, že peníze nejsou špinavé, ale, že neumí rozeznat špinavé od čistých. A mimochodem, tehdy o žádné "špinavé" peníze nešlo nýbrž o peníze šedé, které si různí veksláci a meloucháři vydělali, s dobrotivým souhlasem tehdejších úřadů, za totality.

Ale, ať už Klaus řekl kdykoli cokoli, žádný mafián na světě se nebude řádit jedním prohlášením jednoho ministra. To by nabylo pouze naivní, ale zcela nerozumné.

V každém případě má ale autorka karmu.

0 0
možnosti
Foto

:-) jsem rád, že jste připoměla šílenost české cesty. Představa, že vymyslíme něco úplně nového  - namísto převzetí kompletního západního modelu - vyústila v šílenou korupci.

...

Problémy s Klausem jsou zviditelněním problémů nás, Čechů. Nevidím v uplynulém desetiletí nikoho, o kom bych byl ochoten říci že by byl lepším prezidentem než Klaus.

...

Pane Klausi, nejsem vaším fandou, ale děkuji za vašich 22 let v české politice. Zároveň doufám, že se Vaším  odchodem něco podstatného v české politice změní. K lepšímu ...

1 0
možnosti
IA

Děkuji, souhlasím s Vámi a přeji Vám hezký den, pane Rýznare.V

0 0
možnosti