Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že jste ještě zapomněla na jeden koncept a to školu typu Sudbury Valley.

http://blog.tomashajzler.com/clanek/svobodna-skola-sudbury-valley

0 0
možnosti

Díky, já dám do článku odkaz na tuto školu !!

0 0
možnosti

Samozřejmě !!! Ale jestli si myslíte že jindy to bylo jinak tak jste na omylu.

2 0
možnosti

J67a89n 54B75í49l91e47k

18. 4. 2014 6:58

Bohužel to vše spěje jen k tomu, že i o vzdělání rozhodnou jen a jen peníze:-/!!

1 0
možnosti
Foto

Osobne jsem presvedceny ze vzdelani je veci toho po vzdelani touziciho, do plnoletosti pak rodicu. Ma stat s monopolem na skolstvi zdarma dodavat "pripravene" zamestnance zamestnavatelum, anebo vstepovat jednotnou kulturu, ci pracovat na intelektualnim obohacovani co nejvyssiho poctu zaku, kvalita ci kvantita, intelekt ci prakticke predmety - pro vse se da najit dobry argument. Pokud verime ze "jedna mira padne vsem" a ze politik co momentalne vede urad dozirajici na skolni odvetvi vi lepe co bude kazdy stran vzdelani potrebovat. 

Prosel jsem statnim skolstvim v CSSR, v USA jsem studoval na statni i privatni instituci - me deti chodily do zakladni skoly privatni (katolicke), ale do 18 vetsinou studovaly doma (home-schooling). Vyssi vzdelani dostaly na privatnich universitach. 

Co povazuji dneska za nejlepsi a nejschudnejsi zpusob zlepseni vzdelavaciho odvetvi jsou school vouchers - kupony na skolne. Kupony v hodnote x dolaru, k disposici rodicum k zaplaceni skolneho v kteremkoliv vzdelavacim ustavu co ma ve state 'vyucovaci' licenci. Trh dela divy - dobre ustavy pokvetou, prumerne budou lacine - kazdy najde svoje. Alternativou je vira ze politicka scena doda neobycejne schopnou, oddanou postavu ktere vlada poskytne vse co potrebuje - a populace jeji program akceptuje..

1 0
možnosti