Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdá se mi, že islamisté si zatím v Česku vedou lépe než katolíci, neboť se nezkompromitovali darebáckými restitucemi.

0 1
možnosti
IA

Muslimská náboženská obec působí v naší zemi myslím od roku 1916, pokud se nemýlím, ale tak to nějak bude. Není mi známo, jak to bylo s jejich majetkem.

0 0
možnosti
MP

Náboženství je soukromou věcí každého jedince, jen by ho neměl vystavovat na odiv a svěřené děti nebo studenty by neměl ovlivňovat ve smyslu své víry.

1 0
možnosti
IA

Jsem také toho názoru, pokud mají rodiče zájem mohou děti vzdělávat ve víře s dohodnou s příslušnou církví a ve škole by se měli děti seznamovat pouze s historickými skutečnostmi. Víte, paní Pátková, jsem naprosto proti jakémukoliv fanatismu a nesprávnému výkladu víry. Současně ale ignorování problému křesťanství, islámu, reformace, těch událostí, které stály tolik životů a strádání je na škodu, protože to vede k podceňování rizik, které jsou s tím spojeny. A největším rizikem jsou emoce, které vyznávání víry u některých jedinců provází a nečekané reakce ve styku s některými věřícími. Podle mého názoru, západní křesťanství je až moc střízlivé a věcné, východní zase hluboké a spirituální, islám velmi složitý pro Evropana ze všech pohledů, judaismus má mnoho peripetií k pochopení, ale člověk se musí rozhodovat sám, k čemu přistoupí. Obrátit se k tomu zády, není řešení, vyvoláívá to zase tendence se s tím seznámit, je to opravdu na každé církvi, aby to nějak usměrnila. Ale někdy se mi zdá, že to spíš provází živelnost. Prostě to existuje, je to kulturní dědictví, křesťanství kuturně uhájilo evropský prostor, ale muselo se potýkat s mnoha nepřízněmi.

0 0
možnosti
Foto

To je velmi dobrý, přemýšlivý článek. Mluvíte o problematice s nadhledem, bez zátěže "povinných" animozit.

2 0
možnosti
Foto

"Nebude dlouho trvat a ve školách budou učit i muslimové..."

Muslimové už na našich školách dávno učí, sama takových znám nebo jsem znala několik. Rozdíl je asi v tom, že nejsou ženy (takže se nezahalují), v případě mých známých jde o samé cizince a školy nebyly mateřské, ale střední a vysoké. Nikdo ale proti muslimům ve školství ještě neprotestoval - (dokud to byli muži?).

3 2
možnosti
JT

Myslim, ze vlastnictvi penisu jeste nedela z islamu prijatelne nabozenstvi.

6 0
možnosti
JT

Islam je mozna dobry pro lidi bez nazoru a invence. Presne jim rika, co maji delat. Krestanstvi prece jen ponechava lidem svobodnou volbu

20 1
možnosti
JT

Teda tolik plusu v nabozenske diskuzi jsem jeste nedostal. Diky.

5 1
možnosti
BJ

myslím si, že ta paní učitelka ve skutečnosti žádnou křesťankou nebyla, možná jen papírově, nebo prostě že chodila do kostela nebo tak něco. Jinak by nic takového nikdy neudělala a neřekla. Někdy mám pocit, že lidi prostě jen prahnou po něčem novém, speciálním - to, že nosí šátek, ji dělá jinou, výjimečnou a to jí dělá dobře. Lidi prostě tak nějak touží po náboženství,jenže náboženství je prázdné a slepé. Jestli paní měla své křesťanství taky jen za náboženství, tak se nedivím, že jí tak nějak nestačilo. Křesťanství totiž o náboženství správně být nemá. Jinak je docela zajímavé, jak se tahle učitelka strašně řeší. Proč vlastně? Abychom se zamysleli nad tím, jaké tu máme vlivy, nebo více uvažovali o tom, co mají lidé, kterým svěřujeme naše děti, v hlavě?

8 1
možnosti
MP

Taky si myslím, že křesťankou nebyla. Jestliže opravdu uvažuje tak, jak je zde popsáno:

„Byla původně křesťankou, ale podle jejích slov, islám přesně říká člověku, jak se má chovat, tak je to pro ní lepší, přehlednější…“

pak by jako bývalá křesťanka musela říct něco takového: „Zjistila jsem, že Ježíš nezemřel za moje hříchy, protože mi islám říká, jak se mám chovat; to je důkazem proti Kristu.“

Takže také o její bývalé křesťanské víře pochybuji.

13 1
možnosti