Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fr-mottl

2. 4. 2011 14:10
nepujde to bez ''networks'' a totalni zmeny zivotniho stylu

zacina se to rozbihat, zejmena vidim ochotu se organizovat na lokalni urovni v Kanade, USA a vetsich evropskych mestech. Vsem lidem na 50 jde v Evrope nyni o vsechno. Nejdrive je si nutno uvedomit, ze praci z nas bude mit stale mensi procento. My zbyli musime kooperovat. Ja vim kde je problem. Kooperace zni tak trochu jako JZD, kolektiv a vsechny ty socialisticke vymysly. Ale jinak to nepujde. V nasi vekove skupine je ale dost vysokoskolsky vzdelanych lidi, kteri tu organizaci mohou zvladnout.

Vim ze situace v Cechach neni jeste tak daleko a rada lidi 50+ si mysli, ze resenim je ziskat pracovni smlouvu. To sice v jednotlivem pripade muze pomoci, ale jinak je si treba uvedomit, ze spolecnost nas odkopla. A proto na ni nemusime brat ohledy.

0 0
možnosti

medvěd brtník

2. 4. 2011 13:50
Jen se divím, že když je podnikání tak těžké, že

zároveň tolik lidí těm živnostníkům závidí? Sama jsem byla překvapena, když mi kamarád vyčítal, že si mohu odepsat auto. Nějak opoměl, že žádné auto nemám, a pokud bych si je chtěla odepsat, musela bych si na něj nejprve vydělat.

Podnikání opravdu není lehké, ale na druhou stranu nemáte šéfa a zodpovídáte se jen sobě, max. svým klientům. Ovšem nemáte žádnou placenou dovolenou, svátky apod. a také samozřejmě, pokud končíte, nedostanete od nikoho žádné odstupné. Tak těm živnostníkům proboha nezáviďte, když jim stát chce ulehčit. Nebo chcete, aby nás zaměstnávali jen nadnárodní firmy?

0 0
možnosti

torstyn

2. 4. 2011 16:04
Re: Jen se divím, že když je podnikání tak těžké, že

V roce 1991 když jsem začínal podnikat tak mi můj přítel z Německa řekl "Podnikání je jako jízda na tygru, pěkná jízda,ale nejde sesednout.Pokud jednou sesedneš tygr tě sežere." Ovšem tohle  ti co to nezažil nepochopí i mne ty řeči o tom co si můžu všechno odepsat rozčilují,každý kdo nezná průběh podnikání si myslí ,že se válíte v miliónech a vlastně nic neděláte jen buzerujete zaměstnance.

0 0
možnosti

romualda

2. 4. 2011 10:18
Opravdu

Opravdu v té Bille dělá mnoho lidí s tituly? Vždyť z vlastní zkušenosti i zkušeností mnoha lidí z okolí vím, že zaměstnavatelé nechtějí přijímat člověka s VŠ na méně kvalifikovanou práci, protože se bojí, že tu práci nevydrží a brzy uteče.

0 0
možnosti

Maura Irena

2. 4. 2011 10:59
Re: Opravdu

Jsou to ženy.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 4. 2011 9:59
Stačilo by privatizovat úřady prace

Takto privatizované úřady, které by fungovaly jako pracovní agentury,  by si konkurovaly a ti schopnější by zkrátka organizovaly ty týmy. Jsou dvě různé věci: schopnost hledat a vyhledávat praci a schopnost pracovat (v týmu).

0 0
možnosti

Maura Irena

2. 4. 2011 11:00
Re: Stačilo by privatizovat úřady prace

To je pravda, mnoho činností nejde dělat samostatně.

0 0
možnosti

Stará kára

2. 4. 2011 9:28
Víte co je zajímavé?

Že podle vás už nepracuje snad ani jediný padesátník.  Jenže to by muselo být jen těch nezaměstnaných nad padesát let 1,2 miliónu.

0 0
možnosti

Maura Irena

2. 4. 2011 11:01
Re: Víte co je zajímavé?

Myslím, že mne napadáte zbytečně. Nemluvila jsem o všech.

0 0
možnosti

Stará kára

2. 4. 2011 9:24
No

Nějaký počítač snad doma mají.  29 tisíc (můžete dostat i víc) na upgrade PC a jednoduchou tiskárnu stačí.  Začíná se rozhodně lépe, než bez příspěvku. Nemyslím, že by byl až takový problém s financemi. Horší asi bude "se chytit".

Jo - než začnete poučovat o zálohách na daně: zálohy se platí podle daně (pojistného) za předchozí rok. Z čehož plyne, že první rok se zálohy neplatí (neboť předchozí rok byl nula).

Víte houby. Těžko budete na začátku získávat zakázky z výběrových řízení (ze zákona jsou požadovány reference a jistá výše obratu v předchozím období). Takže na kauce peníze potřebovat nebudete. Holt budete začínat obráceně: jako ten subdodavatel (a ne abyste subdodavatele sháněla).

Jistě: finanční pobídka není pro každého. Ale proč se nad ní čílit, pokud pomůže alespoň někomu.

0 0
možnosti

Maura Irena

2. 4. 2011 11:03
Re: No

No, hlavně, že vy víte všechno. Založte si blog, ráda si ho přečtu. Vy nemáte tušení, jak je těžké na prahu stáří podnikat.

0 0
možnosti

Atka01

2. 4. 2011 8:41
Propouštění

Propouštějí ve většině případů zkušené lidi, kterým by náležela za práci mzda, kde se odrazí jejich znalosti a zkušenosti. Místo toho dávají přednost mladým lidem  dost často mají smlouvy s agenturami, které parazitují na penezích z EU? Proč agentury suplují práci, kterou mají vykonávat na úřadech práce?To se jen odčerpávají peníze z EU. Další věc je ta, že ti lidé, kteří jsou stážisty již dnes mívají větší platy než stálí a zkušení zaměstnanci, přitom nemají žádnou zodpovědnost ani praxi. Je to tím, že se v unii domnívají, že máme vyšší mzdy jen nám to kazí průměr, tím že někdo má nadkráovsky zaplaceno, jiní tak tak poskromnu?Rv Začít s podnikáním znamená ještě další položku - za účetní firmu, v době, kdy se mění zákony tak rychle jak ceny na krámě by bylo nezodpovědné něco opomenout, pak se kvůli pozdnímu placení dostat do rukou exekutora.

0 0
možnosti

OSLO

2. 4. 2011 8:59
Re: Propouštění

V účetnictví aby se prase vyznalo, nejsem sebevrah, abych si ho dělal sám. Myslím, že za první republiky stačil živnostníkovi jeden sešit s kolonkami Má dáti, dal. Večer naslinil tužku, sečetl a podtrhl den a bylo vymalováno. Dnes je podnikání dobrodružstvím i hororem zároveň a přitom se člověk plácá od zdi ke zdiRv

0 0
možnosti

OSLO

2. 4. 2011 8:19
Naše ulice v centru okresního města

je dlouhá necelý kilometr a je na ní cca 50 různých obchodů, obchůdků, restaurací, barů a všelijakých provozoven a živností. Nedělal jsem si žádnou statistiku, ale řekl bych, že 2/3 z nich se co dva roky obmění. Většina z nich je v nájmu, jeden živnostník odejde, další "zoufalec" se pokouší uspět. Prostě není lehké, ani s kapitálem, najít "díru" na trhu. Vše co potenciální zákazníci potřebují již v dostatečném množství ve městě najdete, ať jsou to potraviny, oděvy, boty, průmyslové zboží, klenoty, všelijaké bary, pizzerie, občerstvení, květiny, služby všeho druhu atd. Stále a znovu tyto živnosti krachují a opět se najdou další "zoufalci", kteří věří, že zrovna oni mají ten správný nápad a že uspějí. Možná jeden, dva ze stovek jiných. Dříve byl ve městě a okolí silný průmysl - zdroj kupní síly. Fabriky se zavřely a lidé se snaží nějak uživit. Někteří zkoušejí podnikat, ale nejsou zákazníci a tak své živnosti po chvíli zavírají a končí na pracáku. Tam skončí jednou celý náš stát!

0 0
možnosti

idol

2. 4. 2011 7:40
Problém se od následků vyřešit nedá

Autorčino sociální cítění je mi sympatické. Avšak zabývá se řešením problému občanů přes 50 let věku od následku, nikoliv od příčiny. To, jak známo, k řešení vést nemůže. 0bčané této věkové kategorie ze západních států Evropy, neřeší nuznou existenci, nýbrž užívají svých důchodů, který kupní silou přesahuje průměrné mzdy u nás, např. cestováním po světě. Je potřeba u nás zvýšit výkonnost ekonomiky a zajistit nárůst kupní síly platů za práci v efektivním věku. Souvisí to jistě i s omezením rozkrádání a korupcí od státní sféry počínaje až do sféry mezilidských vztahů mezi občany "dole". Proč u nás životní úroveň zvýšit nejde a proč jsme za více než 20 let po Sametové revoluci na ekonomickém dnu? Můžeme se jako izolovaný stát, bez zavedeného eura, prosadit na našem kontinentu a ve světě kritikou Bruselu a odmítáním západoevropských standardů? Je potřeba se otevřeně ptát, kam nás vede "euroslepticismus" Václava Klause?

0 0
možnosti

Paeris Kiran

2. 4. 2011 1:18
Několik otázek:

Co je vám po tom jestli soukromník za službu zaplatí firmě víc než kdyby měl vlastního zaměstnance? Jsou to jeho peníze.

On soukromník se vždycky snaží mít minimální možná náklady a maximální možný zisk. Tam se dře efektivita na limit.

Státní správa je ovšem něco jiného. Tam jsou povětšinou ti nejzbytečnější lidé ve vedení a oni sami sebe nepropustí.

Ve výsledku se ovšem nemění nic na tom že tahle ekonomika má prostě moc lidí a neví co s nimi. (V tomto stavu je absurdní že stát dává porodné a přídavky na děti, když další lidi jsou to abslutně poslední co tu potřebujeme)

0 0
možnosti