Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Babajezi

27. 3. 2011 15:19
Nemohou všichni podnikat

Paní Ireno, nevím jak jiní, ale já jsem plně pochopila co jste měla na mysli. Narážím na to v mnoha diskuzích, kdy někdo řekne - Když nejsi spokojený, tak podnikej.... Jenže - ne všichni mají schopnost podnikat. O podpoře bank pro začínající si většina těch začínajících může nechat jen zdát. Další věc je, že náš trh je přeci jen malý. A i podnikatel nakonec skončí u toho, že shání zaměstnance. Základní problém u nás je s tím, že lidé, kteří pracují nejsou hodnoceni tak aby to stačilo k životu. Vládě neustále uniká ta drobnost, že sice máme průměrný plat 24 tis., ale většina pracujících má z průměru pouhou polovičku. Málokdo ví, že už dnes se stává pro lidi nedostupná např. lékařská péče. Ne každý má schopnost podnikat, ale to ještě neznamená, že není velmi schopný zaměstnanec. A jen proto, že nemá schopnost podnikat má být odsouzen k živoření, místo k žití???

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 3. 2011 16:23
Re: Nemohou všichni podnikat

Pouhou polovičku z průměru má necelých 18 % lidí. Nekecat!   Mnoho z nich jsou lidé po škole (jeden rok po škole cca 3 % zamestnanců) a lidé, u kterých se předpokládá další příjem (např. číšnící, srvírky, kadeřnice....)

Polovina lidí má víc, než střední příjem (medián), který činil v roce 2010  21.200 Kč/měs.

Jen, jestli vy víte, že se vždy udává hrubý příjem.

Pro koho se, prosím pěkně, stává nedostupná lékařská péče?  Já jen, že v ordinacích vidím lidi všech věků i společenských vrstev.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 16:08
Nevím, jakým jazykem mám psát

Prosím poraďte, Copak mé texty nejsou psány česky, jednoduše a dost jasně? Copak jsou tak nepochopitelné? Nebo je mám psát dvou tří jazyčně? Skutečně jsem na rozpacích, zda jsem to já, kdo neumí pořádně česky nebo čtenáři. Rv

0 0
možnosti

jarinka

27. 3. 2011 7:48
Re: Nevím, jakým jazykem mám psát

Článek jsem si přečetla a rozumím tomu. Máte pravdu. Vždyť trh je přehlcen. Do podnikání se vstupovalo v devadesátých letech, teď je to blbost, jedině že by někdo měl moc chytrý nápad - ale stejně by mu ho ukradli.

0 0
možnosti
T

torstyn

26. 3. 2011 15:43
Paní Ireno,

 vůbec jste nepochopila co to podnikání nebo živnost je. Ne opravdu to nená podomní obchod nebo pletení věnců.Podnikání zpravidla začíná tím že ,něco umím nebo mám nějaký nápad který si dobře propočítám .Pak jdu do banky a svůj nápad nebo žáměr jim přednesu,pokud je přesvětčím a banka mi půjčí peníze najmu si prostor kde budu podnikat (pokud mám svůj tím lépe a ušetřím za nájem) pak nakoupím zařízení a stroje potřebné k vyrobě.No a pak začnu podnikat já,moje žena a děti pokud jsou větší.Za několik let pokud budu se svými výrobky úspěšný a rozšířím výrobu si najmu zaměstnance za smluvenou mzdu pak za další čas poud budu mít na to  rozšířím výrobu a najmu další zamestnance a přestane pracovat moje žena a děti budou se venovat  tomu co je baví budou na to mít.No a zaměstnanci ti si založí v mé firmě odbory a jednoho krásneho dne když firma bude mít hromadu zakázek v mém podniku udělají stávku, protože se jim bude zdát,že mají malý plat a já se svojí rodinou nic nedělám jen je vykořisťuju.

0 0
možnosti
T

torstyn

26. 3. 2011 15:57
Re: Paní Ireno,

A přinutí mne zvýšit platy a firma nebude mít na nákup materiálu a zaplacení energií  příjde o zakázky a já zaměstnance propustím a budu opět pracovat sám nebo ukončím provoz. Tak takhle vypadá podnikání.Od státo nic nečekejte ten jen určuje mantinely ve kterých se můžete pohybovat.Je to jen na Vaší odvaze a schopnostech od nikoho nečekejte pomoc nobo návod jak být úspěšný podnikatel,kdyby to ostatní věděli tak to dělají samy.

0 0
možnosti
T

torstyn

26. 3. 2011 14:57
paní Ireno,

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 3. 2011 14:56
Jasně!!

Vše je blbě a blbě a blbě.   Ještě blbějc bude.

Hmmm.  Nechtěl bych být ve vaší kůži. To musí být neštěstí - vidět vše černě!!!

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 16:28
Re: Jasně!!

No, to záleží na lidech.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 3. 2011 14:55
Jasně!!

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

26. 3. 2011 13:52
A kdo by pracoval???

...by se mohl také někdo zeptat ;-) R^

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 14:23
Re: A kdo by pracoval???

No ti podnikatelé,;-D Zdravím.

0 0
možnosti
L

Leopoldo

26. 3. 2011 12:36
To nejlepsí co se muze stát

být vlastním podnikatelem znamená : pracovitost,sporivost,zodpovednost,tvorivost a hlavne volnost.Odmena je obrovská kdyz se to bere vázne a y kdyz treba ten první pokus se  nepodarí.Ale kdo vytrvá,zvítezi, nad nekdy obrovskými potízemi.Pozitek vytvorit neco sám,je  neco co se nedá dobre odcenit.Nedá se prirovnat k nejakému zamestnání kde nakonec dostanete za 25 let sluzby nejaký diplom a nárok na pensi.

(nekdy ani to ne)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

26. 3. 2011 12:16
"budou zajištěny trhy"

Podíl na trhu nikdo nikomu nikdo nezajistí.

Aby ho někdo získal tak musí věc vyrobit buď lépe, nebo levněji než konkurence. A následně se sám prosadit proti všem ostatním.

Volátep o otevření výroby... ale výroby čeho? Dochází vám že valná většina lidí kteří jsou schopni zaplatit alespoň výrobní náklady na věci už vše co potřebuje má, věci nemají jen lidé kteří nejsou schopni vydělat ani na to aby uspokojili potřeby svého přežití.

0 0
možnosti