Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

27. 8. 2012 8:54
měl bych naivní dotaz

Tu  doporučenou a povinnou literaturu stačí přečíst a nebo je nutné se jí ke zkoušce naučit? To je totiž poněkud rozdíl.  :-)

0 0
možnosti

Sidonie_11

27. 8. 2012 19:20
Re: měl bych naivní dotaz

Povinnou je potřeba umět, doporučenou stačí přečíst. Aspoň tak to chodí u nás.

0 0
možnosti

Sidonie_11

26. 8. 2012 14:09
Sylabus

Článek mi přijde zajímavý, jenom mám dojem, že znám sylabus jako něco jiného, než co popisujete Vy (nebo z toho Vaše popisu jsem vyčetla něco jiného). Vy srovnáváte sylabus a skripta. Jenže mi to přijde jako nesrovnatelné, protože z toho, co jsem měla možnost poznat já, je sylabus něco jako bible daného předmětu, která obsahuje informace o tom, kolika kredity je předmět ohodnocen, kdo je vyučující/přednášející/cvičící, pro který stupeň je předmět otevírán (Bc./Mgr./neomezeno), co je cílem předmětu, jaké jsou požadavky na úspěšné ukončení předmětu (např. test/y, esej/e, účast na přednáškách, vlastní projekt apod.) a přehled probíraných témat a k nim povinné a doporučené literatury (kdy do té povinné literatury mohou spadat třeba i skripta, pokud existují), příp. bližší požadavky a témata k esejům a termíny odevzdání esejů, příp. termíny testů. A u nás nesmí být sylabus v průběhu semestru měněn, pokud případné změny nejsou odsouhlaseny studenty, kteří mají daný předmět zrovna zapsaný.

0 0
možnosti

Maura Irena

26. 8. 2012 18:01
Re: Sylabus

Dobrý den, samozřejmě, že sylabus má více druhů, já jsem myslela obrys nebo shrnutí hlavních bodů textu přednášky a návod ke studiu, doprovázený pokyny a odkazem a povinnou a doporučenou literaturu.Ale ve vašem případě máte samozřejmě také pravdu. Díky. .

0 0
možnosti

Gondolier

26. 8. 2012 13:02
dekuji

Dekuji Vam za tento prispevek. Diky vam se na tyto webove stranky prece Jen

obcas podivam

0 0
možnosti

Maura Irena

26. 8. 2012 18:01
Re: dekuji

No, my, co jsme se na takovou cestu dali, se musíme vzájemně povzbuzovat, že ano?V

0 0
možnosti