Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ottis300

28. 9. 2012 22:46
No, a Vy to víte také, že venku se tak lidé

ve své většině tak necítí. Jistě je to také o tom, že měli jinou startovní čáru. Byly léta opravdové konjuktrury a stability, lidé se za desetiletí dokázali ve svém životě zorientovat, žádné měnové reformy, společenské zvraty s nejasnými dopady na jedince.

Tradice je i pochopení své minulosti a událostí, které měly podstaný vliv na utváření společnosti, na budoucnost. Letité vymývání mozků, ona Biafra ducha, onen ostatný drát v myslích, ač fyzicky byl dávno odstraněný, si vybírá svou daň v názorové nezakotvenosti v obracení se k těm "pomyslným" jistotám z dřívějška a pod. To je myšlení rabů, ne sebevědomého národa.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

28. 9. 2012 23:37
Re: No, a Vy to víte také, že venku se tak lidé

Je to pravda.

0 0
možnosti
JH

bednarik62

28. 9. 2012 21:04
Marně

se prezident vrací k velkým mužům Česka, umělci, profesoři, několik málo státníků, průmyslníci (Baťa,Kolben,Škoda)-- tyto muže odvál čas, komunizmus otrávil českou duši svou programovou nenávistí, chronickou lží a podsouváním polopravd, komunistický nepřítel č.1 -- církve je nutno rozdělit a pošpinit, což se báječně daří. Protože věřící v Boha --- neuvěří leninskému dogmatu a ráji na zemi. Česká budoucnost bude tristní, o anarchisty, komunisty a Romy se nelze opřít,, tam by prezident jen šmátral do prázdna.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

28. 9. 2012 21:12
Re: Marně

To tajemství ducha národa spočívá v tom, že ho málokdo chápe, a proto ho "nevidí". Já bych neřekla, že je budoucnost tristní, je tu dost lidí, kteří mají pevný charakter. Jenže o nich se nepíše, nemluví. Nejsou vyzdvihováni na piedestaly. A možná, že o to ani nestojí. Jsou to ti "obyčejní" a přesto tak, určitým měřítkem doby "neobyčejní". O církve se neobávám. děkuji za komentář. V

0 0
možnosti