Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gwendolyn :)

5. 8. 2012 6:58
Rand je starsi zalezitost,

v dobe, kdyz byla hodne diskutovana, jste byli zavreni za zeleznou oponou. Jeji hlavni myslenka, ze svobodny je jen ten, kdo prijme zodpovednost za sebe i jine, zustava zatim neprozkoumanou oblasti pro byvaly vychodni blok. Moralni pristupy k zivotu se lisi nejen dle lidi, ale i dle zeme, kde ziji. Cim vic stat zasahuje do veci rodiny a lidi, tim vic moralka upadava. Cim vic lidi opousteji tradicni hodnoty, tim vic upadava moralni pristup k zivotu. Vami napsany clanek je zbytecne chozeni okolo par souveti.

0 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

4. 8. 2012 15:57
autorko

Sice to sem nepatří, ale vy jste si změnila jmého? Když tam máte Aghová?

0 0
možnosti

Maura Irena

4. 8. 2012 22:54
Re: autorko

Děkuji, že věnujete zájem o můj soukromý a rodinný život. Skutečně nás to všechny hluboce dojalo, že úplně neznámý člověk se zajímá o rodinné poměry neznámých lidí. Na první pohled takový zájem může, pro povrchního člověka, vypadat jako špiclování až stalking. Nicméně jsme vaši otázku dnes rozebírali v plné sestavě u svátečního oběda (jistě vás i bude zajímat, co se podávalo - jako předkrm plněná vejce, polévka kuřecí s krupicovými nočky a hlavní jídlo nadávané kuřata s opékanými brambory s vkusně upravenou salátovou mísou se směsí čerstvé zeleniny s olivovým olejem a nakonec káva s piškotovou roládou). Skutečně jsme se shodli, že zvědavost lidí je nejen směšná, ale také pro ně samotné nebezpečná. Zjišťovat okolnosti, proč si lidé mění jména, z jakého důvodu a za jakých podmínek musí být hodně stresující, zvláště, když se nikdy nedozví. Takže klid - všechno zase bude v pořádku, věřte tomu, když tuto starost pustíte z hlavy a začnete se starat o své věci. Děkuji za pochopení.

3 0
možnosti

ellukas

4. 8. 2012 5:46
Chce to nějaký test

že rozum vskutku existuje, že neexistuje podvědomí, nevědomí, která tak tvoří 90% toho, čemu snad lze říkat rozum, o jehož fungování toho moc ve skutečnosti nevíme. Vím, že nic nevím. Tato poučka platí neustále, protože je založena na principu falsifikace.

2 0
možnosti

Tomáš Jasný, PhD.

4. 8. 2012 6:37
Re: Chce to nějaký test

souhlas. jednoznacne vetsina nasich rozhodnuti je ovlivnena nevedomim rozhodovanim, takze rozum (alespon ta racionalni cast) zustava v te chvili absolutne mimo. mluvit o zavisti jako o jedne z nejcastejsich pricin soucasneho stavu bez toho, aby clovek znal skutecne motivace lidi, ktere jsou spise psychologickou zalezitosti nez filozofickou oblasti, to muze skutecne jenom nekdo, kdo nema chut a ni energii jit az do hloubky poznani a omezuje se pouze na povrchni sdileni myslenek. a nejlepe se vyjadruje ke stovkam temat a nejlepe denne MUSI napsat minimalne 2 clanky.

3 0
možnosti

ashenshugar

4. 8. 2012 4:47
Pro zájemce

http://www.aynrand.cz/ :-)

0 0
možnosti

Faustino

4. 8. 2012 8:47
Re: Pro zájemce

Její názory na náboženství byly zajímavé:

http://www.aynrand.cz/view.php?cisloclanku=2006052801

0 0
možnosti