Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tyhle věci se děly vždy. Průšvih je to, jak se o nich dozvídáme, ne s odstupem času a s prověřenými informacemi ale hned, za čerstva, nejlépe s pozůstalými v šoku. Mládež je stejná jako dřív, úchylové také. Jen zpravodajství se nám sklouzlo k frašce.

4 1
možnosti

I82v15a10n 87J44i83r84e17š

28. 3. 2013 13:53

Stav ve kterém byla společnost v 90. letech, kdy zlodějství a podvod byly prohlášeny za podnikání, práva druhých za omezení vlastní svobody, sebekázeň a sebeovládání zesměšňovány nese nyní své plody - generaci 90. let, generaci psychopatů.

1 2
možnosti

Děti jsou obrazem svých rodičů. Tečka.

4 1
možnosti
Foto

Děti jsou obrazem doby. Tři tečky

1 4
možnosti
Foto

Ano, něco je špatně. Ale co? Také na to marně hledán odpověď.

Dnes jakoby mladým lidem chyběla víra  v nějaké pozitivní hodnoty. Kdysi jim je nabízelo  náboženství nebo nějaké ideologie, které se pak často ukázaly být zvrácené (například nacismus, komunismus). Dnes jakoby převládal naprostý nihilismus a hedonismus. Masmédia nás jen zahlcují reklamami typu "nevaž se, odvaž se", přesvědčujících nás, že smyslem života je jen kupovat si nové věci a užívat si. A tak se mnozí mladí tomu podléhají a snaží jen o to "užívat si", honit se za nevšedními zážitky často "adrenalinovými" mnohdy končícími smrtí nebo zmrzačením. Počítačové sítě pak mladým nabízejí virtuální svět, kde v nějaké akční hře máte stovky životů a tvrdé pornopraktiky se nabízejí jako něco zcela normálního. Mnozí mladí pak nejsou schopni rozlišovat mezi virtuálním světem reklamy a počítačových sítí na jedné straně a reálným životem na straně druhé. A někdy to pak končí i tragicky.

1 0
možnosti

P54a29v29e13l 80K79u29r44a31l

28. 3. 2013 12:12

Víte ono je neuvěřitelně těžké věřit v nějaké pozitivní hodnoty když je vám neustále dokazován opak. Berte to takovou evoluci...

Co mi vlastně nabízí náboženství...nějací lidi (samo o sobě mi to neřekne) že možná když budu hodný tak po mé smrti něco dostanu? Takovým nabídkám mám věřit když další lidi mi taky něco nabízí a pak to skončí totálním debaklem?

Promiňtě ale "věřit" se dá v podstatě jenom tak dlouho dokud vás důkazy o tom že věření čemukoli málokdy přinese reálný výsledek neodradí. To se ale daří i těm masmédiím... něco slibují a výsledek nestojí za nic... Pak věřit někomu dalšímu znovu? Kolikrát že se to mám spálit?

Co chybí není víra, víra sama o sobě není řešení. Co skutečně chybí je nějaká vize a cíl.

Proč končí ti lidi u těch počítačových her? No protože tam nějaká ta vize a cíl jsou... Proč se lidi rádi vidí jako Nephalem z Diabla... vojáci Alliance a Hordy ve Warcraftu... protože ikdyž vám vědomně řeknou že je to nezajímá chtějí nějaký definovaný cíl který se jim bude líbit... jestli je to budování impéria, ochrana území, zabíjení draků... to je jedno... Cíl a vize.

to tedy v Evropě a USA vlády a mocenské struktury nějak NEdodávají... povětšinou je to hromada starých lidí kteří se snaží zoufale udržet si svoje jistoty z minulosti... oni tehdy ještě nějaký cíl měli... ikdyž to aľespoň bylo ubránit svůj způsob života proti ošlivým komunistům/kapitalistům (podle toho na které straně barikády ste stál). Promiňtě ale vize starých lidí málokdy osloví mladé.

0 0
možnosti

V30á37c21l18a49v 82R43o39d

28. 3. 2013 11:39

Vůbec bych si nedovolil ten hrůzný zločin zlehčovat, ale vyvozovat z něj takové závěry, je trochu silná káva! Říká Vám něco jméno Anežka Hrůzová? Ta byla brutálně zavražděna obdobným způsobem více jak před sto lety (29. března 1899). Neodvážil bych se z toho zločinu vinit společnost! částečně tím omlouváte vraha!

3 2
možnosti

Tak tohle připomenutí bylo zbytečně nadsazené, pane Rod.

1 2
možnosti

Člověk je psychicky  vyrovnaný, když je se sebou spokojený, tedy když něco dovede. Dřív to bylo snadné, každý dokázal něco vyrobit, udělat, na co mohl být hrdý.

Dnešní generace neumí nic, jen klikat na počítači. Když se nedokáže zviditelnit pozitivně, že něco umí, tak se zviditelní alespoň negativně, že něco rozbije, zničí a je na to taky hrdá...

5 1
možnosti

Bože, to je zase afektovaný blábol ...

4 6
možnosti

P31a87v82e93l 14K77u57r72a85l

28. 3. 2013 11:13

" z pohledů vyšších mravních principů" A to je právě pohled který brání tomu aby ste situaci pochopila...

Musíte si uvědomit že žádné "vyšší principy" se v lidech nevezmnou sami od sebe. člověk se s žádným "morálním instinktem" a nebo "lepší stránkou" nerodí. S čím se všichni skutečně rodíme to je sada instinktů pro přežití. Pro osobní přežití zejména.

člověk je společenské zvířátko které se vyskystuje ve smečkách. (dnes poněkud větších ale stále v principu jsou to smečky) Pokud smečka do mláděte doslova nevtluče (rozumné vysvětlování zabere jen u pár jedinců) program jak se mají ve skupině chovat tak se budou prostě řídit instinkty... pro přežití v malé smečce je nejefektivnější být nejsilnější vedoucí kus... proto se tak předhání v získání uznání od svých vrstevníků... chtějí prostě být ti vedoucí psi.

Problém je že v současnosti nedorazí ti dospělí co mají vést a nezpráskají je za to co si dovolují. 

Vždyť co se stane nějakému mladistvému zloději dnes? Někdo mu vynadá... co se mu stane podruhé... Někdo mu vynadá, a dostane trest, ale max podmínku, potřetí? No možná nějaké domácí vězení... počtvrté už ho možná zavřou... ke kolegům do pasťáku od nichž se maximálně poučí co dělat dál.... ding je mu 18 je to kandidát na celu smrti. Někteří zjistí že jim v podstatě nehrozí zabíjí i dřív....

A jejich jména se ještě utajují prý aby "neměli puntík za to co dělají jako děti". Po první krádeži... dejte na náměstí 5 ran bičem přes záda oboum rodičům za to co ho nechají dělat... po druhé dejte 5 ran jemu a 10 rodičům. Ale apelovaní na nějaké "vyšší principy mravní" a nebo "lepší stránku" kterou ale do jejich mozku nikdo v mládí nenaprogramoval budou zcela neúspěšné. V Jejich hlavách totiž není nic na co apelovat. Jsou to prostě divocí psi které nikdo jako šťěňata nenaučil jak se mají chovat, a po tom co zestárli je jde maximálně utratit... ale nic jiného s nimi už nikdo nezmůže. (Možná že by hlad, žízeň, zima a bolest dokázala pár jedinců napravit...

4 0
možnosti

Děkuji za vhled do nepříliš vábných tajů tohoto světa. R^

0 1
možnosti