Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjirrezjir

2. 8. 2012 21:14
Musím se opakovat

Autorka asi nerozlišuje mezi Radou Evropy a Radou Evropské

unie a si vůbec neuvědomuje, že euroregiony, tak jak vznikly a rozvíjely,

nejsou záležitostí Evropské unie (Evropských společenství, EHS), ale Rady

Evropy. Rada Evropy zastřešuje Asociaci evropských hraničních regionů, sehrávající roli poradenské instituce vztahu k jednotlivým orgánům

Evropské unie (radě, komisi a parlamentu).. Členy asociace mohou být hraniční nebo přeshraniční regiony, které jsou součástí členských států Evropské unie nebo Rady Evropy. Její vznik jako zastřešující organizace pro poradenství a koordinaci činností euroregionů a zastupování jejich zájmůu evropských struktur (Rady Evropy, EHS, Evropských společenství a později Evropské unie) byl v r. 1971 iniciován deseti euroregiony.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

2. 8. 2012 21:15
Re: Musím se opakovat

Členy asociace mohou být hraniční nebo přeshraniční regiony, které jsou součástí členských států Evropské unie nebo Rady Evropy. Její vznik jako zastřešující organizace pro poradenství a koordinaci činností euroregionů a zastupování jejich zájmůu evropských struktur (Rady Evropy, EHS, Evropských společenství a později Evropské unie) byl v r. 1971 iniciován deseti euroregiony

0 0
možnosti

ahaswer

2. 8. 2012 21:07
No a?

Můžete napsat,jaký přínos pro ČR si slibujete od uvedených dokumentů?

0 0
možnosti

Maura Irena

2. 8. 2012 23:14
Re: No a?

Omlouvám se. že jsem nezaregistrovala dříve Vaši otázku. Já si osobně absolutně nic od ničeho neslibuji. Byla jsem u těch debat o ÚSC a krajích. Bylo hodně návrhů, nápadů. Ale nemyslím si, ahasvere, že je nyní doba na nějakou kreativnost v ČR. Já bych řekla, že po těch letech vývoje cítím jakési dno, ale může to být pouze můj subjektivní pocit. Děkuji za komentář a mějte se dobře.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

2. 8. 2012 20:51
Hezké

Ale co má co společného Evropská charta místní samosprávy společného s EU? To je  ta otázka, kterou je třeba odpovědět. Stejně tak euroregiony.  Téměř vůbec nic.

0 0
možnosti

Maura Irena

2. 8. 2012 20:55
Re: Hezké

Ovšem základním dokumentem k Chartě je pochopitelně Smlouva o Evropské unii, kterou začínal proces utváření státní struktury Evropského společenství a právě článek 198 smlouvy o Evropské unii ukládá regionálnímu výboru, jako poradenskému orgánu, zajistit, aby v legislativním procesu byly respektovány zájmy regionálních a místních úřadů.

0 0
možnosti