Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ottis300

22. 11. 2011 10:21
Děkuji za tento článek, jen se obávám, že části o možnostch

ochrany našich zájmů jsou jen zbožným přáním. Je jasné, když už tam jsme, musíme důrazně dělat vše proto, abychom zkusili naše zájmy prosadit, případně korigovat - byť jen z našeho pohledu - největší hlouposti, které odtamtud vycházejí. Celkově však mi Váš pohled v tomto směru (EU) -není to Vaše vina - to je realita, připomíná téze Emanuela Moravce v knize "V úloze mouřenína" z 28. září 1939, kde zněla jeho slova zní podobně, vycházejíc z malých možností něco ovlivňovat. (To ještě nebyl onen Moravec v dalších letech, i když jeho myšlenky byly i dále konzistetní. Pro svou činnost se stal zrádcem. Jiní zrádci "měli plán" a přesto se stali prvními v novém státě.) Situace je jiná jen v tom, že žijeme, alespoň na národním poli, v parlamentní demokracii. O demokracii směrem od EU se nedá mluvit: jde o dnes už špatně skrytý diktát v zájmu silnějších.

0 0
možnosti

Ottis300

22. 11. 2011 10:29
Re: Děkuji za tento článek, jen se obávám, že části o možnostch

Už tehdy propletenost vlastnictví mezinárodních koncernů, kde např. rod Chamberleinů měl až většinové zastoupení ve vzájemně provázaných koncernech až do IG Farben, hrála velkou roli. Chyba je, jak koneckonců píšete, že nikdo nedokáže srozumitelně v konkrétních, krátkých tezích objasnit, proč to děláme, proč to musíme dělat a jaké jsou alternativy. Místo toho se do hlavních zpráv dostávají mezistranické půtky a osočování, které je jen upevňuje přesvědčení, že to tam dělají špatně. Jak ale přesvědčit řadového občana, že to je jen jiný, možná zhuštěný obraz stavu vzájemných stavů i tam "dole", v kraji, městě a na pracovišti. Ti politici nespadli z nebe, vyrostli mezi námi, případně je profilovala ještě totalitní společnost, jsou jejími pohrobky a podle toho tak jednají. Z ní si přinesli moc, peníze, kontakty a mnozí je bezohledně využili ku svému prospěchu. A na tyto kmotry se navazovala nová politická garnitura, která, ač mnohdy i chtěla, nemohla ten blok parazitů prostřelit.

0 0
možnosti

PeTaX

21. 11. 2011 9:43
0 0
možnosti

PPetr

21. 11. 2011 6:13
Hups - procenta

První věta se moc nepovedla. :-)

1 0
možnosti

Maura Irena

21. 11. 2011 6:23
Re: Hups - procenta

:-P

0 0
možnosti

Juraj 1

21. 11. 2011 4:18
nepochopení problému

rozložení procent průměru, nadprůměru a podprůměru inteligence  kje všude dáno stejně,Speciálně s národem českým to nemá nic společného.

Jde o docela obecně známou věc a článek odpíchnout od nepochopení přírodní zákonitosti je docela smutné. Taky pro Vás asi platí ten Váš nadpis

1 0
možnosti

Maura Irena

21. 11. 2011 6:05
Re: nepochopení problému

Vy jste článek nepochopil. že ne? Že nevíte, proč byl psán a na co reagoval? ;-D

0 0
možnosti