Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35i22ř97í 85P88l46í50v49a

21. 4. 2014 19:38

Tomáš Halík by řekl asi toto: Smysl hypermarketu je možno pochopit jen v  šírším kontextu. Nejširším kontextem je Bůh. Co je to Bůh však není možno říci. Z toho si však nic nedělejme. Bůh nás učí žít s tajemstvím a k tomu potřebujeme trpělivost. Můžeme se ovšem bouřit proti Bohu jako Job, protože Bůh je rád, když se proti němu někdo bouří. (Viz Halíkova videa na YouTube)

0 0
možnosti
Foto

S úrovní vzdělanosti se snižuje nebo zvyšuje metafyzické vnímání. Proto ten nízký práh, kde konzumní nutnost přerůstá do honby za vnějškové symboly společenského postavení. Cituprázdná lidská ega se chlácholí symboly vyššího statusu a skrze ně ukazují světu svojí úspěšnost. A nebude to lepší, než opět nějaká hlubší krize postaví lidi na zem. A to vždycky bolí. Hlavně ty nepřipravené, nezakořeněné a nezakotvené. Jejich pozlacené symboly se budou kácet a oni samotní budou stát uprostřed té mizející marnosti zmatení a ztracení.

Ale to už bylo kdysi popsáno mnohem lépe.

Zdravím Vás.

2 0
možnosti

Dobrý a krásný večer, pane Černý - ano - to je Izaijáš o)))))))), ale od Vás je to taky hezké, lidé tomu lépe porozumí. V

0 0
možnosti
Foto

Každá doba přináší nový způsob života.  Někdy jsou ty změny tak rychlé, že mnozí lidé nejsou schopni a ani ochotni tyto změny akceptovat.  Výsledkem bývá často odmítání nového s tím, že je to špatné.   Žijeme ve světě relativních morálních konceptů, kdy si o tom, co máme považovat za dobré a co za zlé, hlasujeme, jako bychom  postrádali etické instinkty, které se v nás utvářely  v průběhu mnoha tisícileté historie.   

"Touha po Svobodě je vepsaná do lidského srdce, protože člověk je stvořen Svobodný a pro Svobodu; Svoboda nepřestává člověka přitahovat k sobě a jen ve Svobodě člověk nalezne pravdu a štěstí, jež neustále hledá…„

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

To je zkratka římskokatolické církve

0 0
možnosti

J95a61n 35H17l77e20d97í28k

21. 4. 2014 15:28

vzdělanost a kultura čs lidu od roku 1945 rychle upadá, knihovnám ubývají čtenáři trvale, požadavky na studenty mají sestupnou tendenci, vládnoucí vrstvy podporují spotřební styl života, sex, gamblérství a drogy, za účelem odvést pozornost od kritiky svých činů,- - pohané trvale zesměšňují věřící a víru, zpochybňují vrácení cca třetiny původního majetku církvím, která je pohanům vhod pouze a jenom, když se obětavě postará o invalidy a umírající, event i o ně samotné, až je potká vážná nemoc. Jo, kde jsou ty časy, kdy maturant ovládal a velmi dobře 2- 3 jazyky.

2 0
možnosti

Když mluvíte o těch knihovnách  -  u nás v Brně máme Zemskou knihovnu, která kupuje knihy asi po jednom výtisku, a tak tak je půjčka většinou prezenční. Mnoho lidí nemá čas sedět celé hodiny v nějaké studovně a číst si tam, dělat si výpisky. Když jsem se na to ptala - tak šetří. Co se týče požadavků na studenty - moje zkušenost je ta, že bu%d jsou přehnané nebo skoro žádné, ale studenti prostě nejsou motivováni. A to, co se stalo mezi státem a církvemi tím zákonem, z toho mi zůstává rozum stát. Souhlasím s Vámi, ale nejsou to všichni lidé.

0 0
možnosti