Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eNden

8. 5. 2011 15:52
Navíc

pro každého podnikání není vhodné, ještě ke všemu v takové paragrafové džungli a nemorálních podmínkách.8-o

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

8. 5. 2011 16:15
Re: Navíc

Jasně, že ne, je to skoro nemožné pro některý typ lidí.V

0 0
možnosti
S

Satyriana

8. 5. 2011 15:45
šance tu určitě je.

Pokud se mi blíží padesátka nebo je za mnou, případně cítím dusno (nějaké rošády ve vedení), je čas na sobě zapracovat. Aspoň nějaký jazyk se naučit, zdokonalit v řízení auta,  podívat se na studium. Mně tedy studium z to stojí - důchod mi odskočil o cca devět roků. Udělala jsem si související další kvalifikaci a pomalu táhnu své hobby k možnosti výdělku. Za život jsem už několikrát změnila kvůli zevním vlivům obor a cítím se tím bohatší, i když jsem občas plivala duši. Zažila jsem i nezaměstnanost - okořeněnou nezaměstnatelností , ale dupla jsem si a chytla příležitost za pačesy, když jsem zjistila, že ještě stihnu přijímačky. Ovšem chce to podporu okolí, protože jak není všechno od maminky  tak nějak samozřejmě a skoro "samo" hotové, občas to v rodinách bublá.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

8. 5. 2011 16:15
Re: šance tu určitě je.

Máte pravdu, to je příkladný prostor, taktéž jsem to udělala já. Blahopřeji a přeji Vám zdraví a úspěchy.V

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

8. 5. 2011 15:05
Stupidní zvyšování věku odchodu do důchodu

se týká více mladých lidí než těch starých. Je mnoho profesí, kde budou staří strašit třeba do 80ti, aniž na to stačí (úředníci, soudci, management, atd.) - a tím budou zabírat místa mladým. Vvýsledkem bude prudce rostoucí nezaměstnanost a dynamika krachu se jen urychlí Rv

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

8. 5. 2011 16:16
Re: Stupidní zvyšování věku odchodu do důchodu

Přesně tak. Proto je nutné udělat k reformě i sociální a demografickou rozvahu.

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

8. 5. 2011 12:53
Já bych to tak černě neviděla

a myslím, že po 50+ se propouštějí jen lidé, kteří jsou v přímém styku se zákazníky. Takové ty, někde v podpalubí, nikdo nemá zájem vyhazovat, pakliže dobře fungují. Co se jen naplakala moje stará kamarádka, která dostala sprchu v cestovní kanceláři, kde pracovala, když majitel rozhodl kolem jejího pracoviště zbudovat stěnu, aby na ni zákazníci neviděli, jak je stará. Tenkrát jí totiž už bylo asi 45 let. Dopředu pro jednání se zákazníky si majitel naopak dal dvě mladá a hezká děvčata. Nakonec kamarádka byla ráda, měla větší soukromí a uznala, že měl šéf pravdu, protože tržby šly skutečně výš a ona měla větší jistotu v zaměstnání.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

8. 5. 2011 12:58
Re: Já bych to tak černě neviděla

Nemáte pravdu. Je to horší. Nikoho nezajímá, jak fungují, ukáží na něho, předá agendu a hotovo. Kdybych to nezažila, tak bych o tom nepsala.

0 0
možnosti
K

Kozel_

8. 5. 2011 12:47
Personalisté dnes se vyrovnají kádrovákům za bolševika

Za bolševika byli kádrováci, kteří prosazovali linii strany a zájmy vedení podniku na lidi. Pak tam byly i úřednice, leckdy slušné paní, které byly personalistky. Dnešní personalisté se vyrovnají těm starým kádrovákům. Leckdy taky neschopní dělat cokoli jiné, navzdory titulu totiž nic jiného neumějí. Jejich rady jsou rady těch, kdo jsou mimo realitu. Asi jako rady od někoho, kdo je 20 let v parlamentu a nezná problémy běžných lidí. Tihle lidé (politici) mají skutečně pozici, že bez problémů budou mít nějakou trafiku i v sedmdesáti, pokud je to bude bavit. Jestli to zvládnou, to není problém. Ono tam moc práce nehrozí, od práce jsou jiní, oni jen řídí a rozhodují.

Za bolševika se za perspektivní viděli hlavně svazáci, mladá komunistická generace. Nakonec, bývalí svazáci mají uplatnění i dnes, nejde jen o pány Nečase či Hušáka. Starší lidé v produktivním věku měli víc pokoj, politicky je nikdo tak nebuzeroval jak ty mladé. O ty soudruhům šlo nejvíc. A pokud jde o důchodce, na ty se

0 0
možnosti
K

Kozel_

8. 5. 2011 12:55
Re: Personalisté dnes se vyrovnají kádrovákům za bolševika

kašlalo. Důchodce pustili bez problémů na Západ, některým i nabídli, jestli by tam nechtěli zůstat. Na Západ neradili pouštěli ty mladé, s věkem stoupala šance, že to povolí. Zkrátka mladí byli ti perspektivní.

Nicméně lidi v 50 a více nemuseli mít strach, že přijdou o práci. Toto nehrozilo. Dokonce ti padesátníci měli největší platy, i když výkon pochopitelně trošku klesl, kde šlo o práci na výkon. Ale u většiny zaměstnání jde i o zkušenosti, kteří tito měli největší.

Potíž je, když takoví bývalí svazáci dnes vládnou. Dnes už není ideologický imperativ, aby starší pracovníci nebyli diskriminováni. Leckdy tuhle diskriminační politiku uplatňují lidé ve firmách, kteří jsou vrstevníky těch, co firma diskriminuje. Jim jde prostě o maximální výkon. Nejlépe od zcela mladých, těm zas předhodí, že nemají (dlouhou) praxi,takže jim dají co nejmenší plat. Socialismus tu vychoval bezohledné lidi, kteří dnes nejsou vázáni žádnou ideologií. Totiž ta diskriminace starších pracovníků je daleko horší

0 0
možnosti
MB

MacX

8. 5. 2011 12:27
Rady a "rady"

No jo, to ale nesmíte brát ty "rady" vážně. Lidé, kteří se rozdáváním podobných rad živí, nebo ti, kteří točí poučné příběhy o padesátiletých, kteří si založí úspěšný balet (asi podobně častý případ, jako výherce hlavní ceny v loterii), samozřejmě dobře vědí, že jsou takové kecy bezcenné. Ale kdyby přiznali, že na podobnou situaci žádnou radu nemají, nebo kdyby řekli svým nadřízeným, že demagogické reportáže nebudou točit, tak by asi skončili podobně, jako ti bezradní padesátníci - bez práce.

0 0
možnosti