Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ač pozdě, i já přicházím s pochvalou. To se prostě tak přiházívá, že člověk pro mnoho shonu nečte zajímavé texty. 

Děkuji.

P.. A karma jako samozřejmost.

4 0
možnosti

Děkuji, pane Heřmánku. Četla jsem Vaše poslední texty, jsou pěkné. R^

0 0
možnosti

Myslím, že vám rozumím. Asi tohle, o čem píšete, byl důvod, proč po staletí mají církve vykladače víry. Samozřejmě i předkřesťanské.

0 0
možnosti

Přesně jste  tomu porozuměl. Největší problém mezi porozuměním byl a je - jazykový, i samozřejmě vykladačský. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

O24t57t29o 84Č24e73r84n46ý

18. 12. 2014 21:30

Bez výhrad, paní Ireno!R^

7 0
možnosti

Až Vás jednou v budoucnu o půlnoci probudí motory tanků s střelba ze samopalů, klidně spěte dál, to jen Rusové budou 'hájit své národní zájmy' nebo nás budou zase 'osvobozovat příp. bránit před nějakými fašisty' atd. Ráno pak s nimi můžete podebatovat o jejich a našich křesťanských hodnotách. Já bych to Národní muzeum ani neopravoval, nemá to cenu.

4 6
možnosti

Dobrý večer pane Dytrychu, asi jste možná neporozuměl, o čem jsem psala, ale nevadí. Srpen 1968 jsem zažila v Praze, vím o čem mluvíte. Ale co to má s článkem společného, to jsem nepochopila. Nevadí,mějte se dobře.V

3 1
možnosti

:-)    Kéž by takových článků bylo více !  Napsala jste to pěkně, bohužel válečníci se nazapřou. Černobílé vidění a celkem slušný a dobře vyargumentovaný projev Putina, jim nahání krev do hlavy.   R^VR^

6 2
možnosti

Marný boj Vladimira Vladimiroviče s realitou, pravdou i logikou - napsali analytici o projevu Putina. ;-)

5 4
možnosti

Bože, bože ten humanistický způsob myšlení je opravdu strašlivý, budeme zkrátka řešit a bádat v moudrých knihách, posuzovat ze všech stran až se nám vytratí do neznáma  skutečná podstata, tedy vojenský zábor a anexe Krymu a zcela nevídaně zákeřná válka  kterou dneska Rusko vede na východě Ukrajiny.

Bych připomenul že tato válka připravila o normální život, práci, bydlení, majetek miliony lidí, milion lidí je na útěku  u příbuzných, 5000 lidí mrtvých atd.. A když už byly ruští separatisté před porážkou přijeli ruští soldáti v tancích obklíčili a zmasakrovali část ukrajinské armády a tímto válka zamrzla na dlouhá letá. Takže  ukrajinští občané,  kde připomínám je jen 40% Rusů přišli o všechno evidentně na dlouhá léta.

6 3
možnosti

Já jsem se v tomto článku vojensko-politickými záležitostmi nezabývala. Myslím, že jsou na to jiní odborníci a že se k tomu vyjadřují lidé povolaní. Nicméně s vámi souhlasím, že občanská válka na Ukrajině a všechny ty věci, co se sam staly je strašlivé neštěstí.Děkuji Vám za připomenutí.

2 1
možnosti
Foto

Tak já čtu ruské texty docela bez potíží, ruštině rozumím, pokud dotyčný nemluví rychle, a něco ze současné literatury jsem četl. Protože jsme měli dobrého učitele, ani jsem k tomuto jazyku nezískal odpor.

Můj dědeček padl za 1. světové do ruského zajetí, utekl a válku přežil v nějaké zapomenuté vesničce hluboko v lesích. Byl klempíř a vesničanům vyráběl hrnce - a tak si žil slušně. Zpět se vrátil přes Vladivostok. Mezi naše přátele patřilo několik ruských rodin, které k nám prchli před Stalinovým režimem.

Proto si dovoluji mít objektivnější pohled, než ten Váš všeobjímající.

Putin a spol - to jsou škůdci ruského lidu, kterému přeji, aby se těchto darebáků dokázal zbavit. Čím dříve, tím lépe.

10 4
možnosti

Můj dědeček byl také v ruském zajetí za I. světové války. Ale bohužel, všechny jeho rukopisy mu zničili Němci v II. světové. Takže neznám žádné podrobnosti, protože mi bylo 6 let, když umřel ve věku 62 let. Zbyl po něm román, který byl dlouhé roky zakázaný - román Bos. Takže jsem si mohla udělat jakýs takýs obrázek o životě v zajateckých ruských táborech. Naše rodina neměla žádné ruské přátel. Ale mám příbuzné, kteří za odsunu odešli do Německa, které skoro neznám. Víte pane Dvořádku, já nemám všeobjímající pohled, který by mi bránil vidět realitu, ale pořád doufám, právem, že generace od generaci, lidé vzdáleni historicky od těchto hrůz, budou svět měnit k lepšímu. Asi tak.

4 0
možnosti

Když se tady pořád omílají ti medvědi, tak jsem si vzpomněl na jeden výrok ze známé ruské pohádky: "Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem!"

2 0
možnosti

;-D hezká pohádka a velmi poučná.

0 0
možnosti

Uprostřed celé té mediální hysterie zní Váš článek jako poctivé zamyšlení nad dvěma rozdílnými kulturami, které ale přece jen něco sdílejí. Děkuji.

5 0
možnosti

J94a68n 58H41o65f34í87r52e51k

18. 12. 2014 16:32

Konečně zazněl rozumný názor uprostřed té mediální špíny, která se na Rusko a Putina unisono háže. A - bohužel - většina diskutujících při Putinově projevu ukázala pouze svou mentální zaostalost, kdy spojovala Rusko se Sovětským svazem. Dnešní Německo je také něco jiného než za Hitlera, proč se tedy v případě Ruska zůstává u sovětského klišé?

6 1
možnosti

Je pravda že dnešní Německo je něco zcela jiného, a to proto že  dostali velmi strašlivou lekci.

Rusové žádnou lekci nedostali a jsou naprosto jednoznačnými pokračovateli CCCP, zase vyhrožují a diktují okolním zemím, dneska dokonce celému světu, zase platí brežněvova doktrína o omezené suverenitě zemí okolo Ruska, tedy stejně jako my jsme neměli kdysi právo si dělat nějaký  "kontrarevoluční"  puč s názvem Pražské jaro,  tak dneska si zase Ukrajinci nemůžou dělat jakýsi prý  "fašístický" majdan.

4 5
možnosti