Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jyyy

30. 9. 2010 22:11
Právě byl na čt2 Frank Zappa v Praze, poslední jeho koncert

v životě, kde jsem byl a vítal zástupce světového antikomunismu u nás. My vám toho Zappa z hlav vymlátíme.

Tohle už se mi četlo dobře. Váš přístup k psaní o baroku a znalost dějin dost nabourává moji už starou a jistě několikrát popsanou tézi : Kdybych dějiny Česka tvořil já, upálil bych vírochvosty hned po překročení hranic, Hus by upálen už být nemusel, protože by nikoho nezajímal nebo vůbec nebyl a husité by tudíž nezničili tolik památek ve válce křesťanských sekt, neb by nebyly, a památky by byly docela jiné,....blebleble.

Taky vůbec nejsem nadšen rozpadem R-U monarchie a vznikem Českého státu.

Musím se činit, abych definitivně neztratil stopu.

0 0
možnosti

Don don

30. 9. 2010 0:58
no

v podstatě souhlasím, jen tři poznámky. Nejvyšší rozvoj ve vzdělávání nepřinesli husiti, leč to byli jezuité. Za druhé. Německé protestantství bylo daleko širší než české, včetně dalších Holandska, Dánska a nezapomínejme na Švédsko. Za třetí. Zemská hotovost byla svolána, avšak neměla působnosti za hranicemi. Byla jen k postrašení. Dobré je toR^:-)

0 0
možnosti

Don don

30. 9. 2010 1:49
Re: no

ještě na okraj. Tady, právě tady se láme chleba, který vyraší na Bílé Hoře. Tady si stavové sondují pomalu půdu kam až jejich síla sahá. A právě diplomatika té doby je alfou a omegou následujícího. Zdánlivé uvolňování poměrů poněkud slabšímu Ferdinandovi nejde moc pod fousy, ale kam se hrabe na Rudolfa. Až Matyáš zatne tipec. Zatím je však nechme. I na ně určitě dojde.

0 0
možnosti