Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jyr

25. 9. 2010 0:19
Další den v lihu, dále píšete. Dnes přišla nejen černě krásn

á, ale i zrzavě pihovatě krásná na úžasné Veselkoviy buřty. Předvedl jsem se v divadelní masce čerta a stálo to za to. Gotické tvary ano. Barokní tvary jsem nikdy nepreferoval. Masaryk plácal, bohužel, nesmysly.

Kdybych dějiny České kotliny tvořil já, vírochvosty Cyryla a Metuda bych nechal upálit hned po překročení "hranic". Křesťanství je zhouba všech zhoub.  Hus a v jeho jménu by nikdo nic neničil, proč ho tedy upalovat ?  

0 0
možnosti

Don don

23. 9. 2010 23:35
no

o těch češích je tam toho opravdu málo. Stačí jen krátký pohled na složení direktoria. Tlupa senilních starců, kteří si mysleli, že stále platí diplomatické cesty poloviny 16. stol. Svět - potažmo Evropa však byli jinde. Copak asi očekával Budovec po průvodcovství turecké delegace po Pražském Hradu? Co asi čekal Kryštof Harant za ostřelování Vídně deseti děly? Sám Fridrich ihned po bitvě prchá a s ním i Roupovec, který tvrdil, že krále doprovodí jenom k hradbám. Všichni měli minimálně pět měsíců k opuštění království. Oni však čekali generální pardon. Někteří dokonce i na popravišti..... A ještě, kolik z popravených bylo čechů???? češi naopak na Bílé Hoře vyhráli. A perličku na závěr. Pokud by stavovští večer před bitvou nechlastali a dostavili se na bojiště, mohlo to dopadnout jinak.

0 0
možnosti

Irena Maura

23. 9. 2010 23:43
Re: no

V tomto díle jsem se snažila o komplexní pohled na tehdejší mocenské rozložení v Evropě. Češi nastoupí, nebojte se, v celé parádě, neboť jsem si sehnala i dobové materiály od JM pana hraběte Slavaty a Majestátu Rudolfa II, Matyáše a všelijaké pohledy do nitra konfliktu. Myslím, že vlbec nejhorší bylo, že u Bílé hory se sešel celý svět, jazykové bariéry působily zmatek, nikdo nevěděl, kdo komu velí a navíc, armáda byla protestnanty najatá a ještě ji nebyl vyplacen žold. Ale to předbíháme, Děkuji za příspěvek a doufám, že mi zase napíšete u dalších dílů. V

0 0
možnosti