Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina2

24. 9. 2010 0:23
trochu složitě napsáno

nejsem si jist, jestli Vám tam něco neulítlo. Jinak, v zásadě máte pravdu, pořád zde přežívá coby filozofie českých dějin poněkud umělá konstrukce Palackého a následné Masarykovy nesmysly. Politickým elitám to hoví, jednak tomu vesměs nerozumí, jednak se to hodí v boji proti katolické církvi.

Nakonec, je to jedno, nové generaci jsou tyhle věci úplně šumák a má recht, svět je stejně už někde úplně jinde. Dnešní problém Čechů, a nejen jich, jsou zločinecké mocenské elity, které dělí společnost na nevolníky a zcela beztrestné mocné. Co tady chcete dělat s nějakým smyslem dějin?

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

24. 9. 2010 16:53
Re: trochu složitě napsáno

První kapitola byla taková tezovitá. Jaké byly vstupy do vytváření národního státu? A co na to Čechové? V poslední kapitole si na tuto otázku odpovím, až mezi tyto dvě kapitoly vsunu celý problém do roku 1848, Já o tom přemýšlím dlouho. A taky jsem se snažila důkladně si věci prověřit. Možná, že mi z toho vyleze konečně, jaká je vlastně česká mentalita doopravdy a nebudu překvapená, když se potvrdí to, co o Češích tvrdí různí lidé - že skutečně poslání mají. A je dobré se nad tím trochu zamyslet, Já se snažím poctivě psát. Někdy narazím. R^

0 0
možnosti
JL

jyr

23. 9. 2010 21:54
Zaplať pámbu.

Kromě toho, že zastávám v Česku spíš imaginaci  než militantnost, raději Švejka než legie, a jsem s platným pasem připraven jít na opačnou stranu, než přijde agrese, jsem hlavně rád, že dál píšete. Baroko 1 možná nikdy pořádně nepřečtu, protože dnes byla na návštěvě mladá, černě krásná, pekli jsme na zahradě úžasné Veselkoviy buřty, pilyi letní Rulandské šedé pozdní sběr a už střízlivější dnes nebudu a zítra doufám napíšete něco nového.  

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

23. 9. 2010 22:01
Re: Zaplať pámbu.

Tento seriál připravuji už rok. Mám k tomu i osobní důvod, který plyne z dvojího pohledu na problém - vlivu mých předků. Snažím se najít středobod problému. Budu se snažit to psát srozumitelně ;-D

0 0
možnosti