Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Levicovy.Pravnik

20. 7. 2012 14:50
autorko

obdivuji Vás, že jste to viděla celé. V mých silách to nebylo :-)

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

20. 7. 2012 17:11
Re: autorko

jsem trpělivá :-)

0 0
možnosti
H

Halfunx

20. 7. 2012 7:49
Odevzdanost a naprosto mylné teze.

To je duch tohoto blogu. Názor, nechte zákon žít a nešťourejte do jeho přípravy je úplně mimo. Je to naopak, má být klidně i referendum o duchu zákona a pak to mají odborníci napsat do paragrafů. Dnes spousta lobbistů kroutí paragrafy už při jejich vzniku, proč asi, z charitativní výpomoci ministerstvu? A vy si klidně řeknete, nechte je, a pak se uvidí.

Pojem pravice, střed a levice u nás nic neznamená. Komunisti vyzívají k demokracii, chtějí volnou hospodářskou soutěž a brojí proti EU, obdobě RVHP se svými regulacemi, dotacemi a nařízeními. Pravičáci zase posilují regulační funkci státu, prosazují co největší přerozdělování prostředků a šikanují živnostníky. To je ideově úplně naopak.

A vyříkáte, nechme je být kluky a holky, ať si to vykecají a uvidíme co bude. Že tak nějak všichni svorně rozkradou co jim přijde pod ruku, veřejně prohlašují, že je to vlastně normální (Švarcenberk), sprostě nadávají a fackují své voliče, to máme nechat jen tak být? To snad nemyslíte vážně.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

20. 7. 2012 8:51
Re: Odevzdanost a naprosto mylné teze.

nechápu, jak chcete zastavit procesy, které vedou ke vzniku zákona. To je přeci velmi dlouhá doba, O duch zákona zde nejde, zde funguje pozitivní a přirozené právo. Reformní zákony sice nebyly předloženy k rozpravě na veřejnost, byly prosazeny díky většině, kterou má reformní vláda k parlamentě k dispozici, ale konečně, řekneme si to upřimně, reformy probíhají celoevropsky a mnoho zákonů má bezprostřední vazby na evropské právo. Není to tedy národní záležitost. To jak se ovlivňují mezi sebou politické síly mezi sebou mne nepřekvapuje, protože bohužel, politika se tady nedělá, tu převážily ekonomické zájmy v tomto prostředí, kde je malá konkurence a trh je na konkurenci nastaven. Přitom vláda by měla iniciovat pobídky, aby posílila podniky i zaměstnanost v těch nešťastných oblastech, kde hrozí stále sociální nestabilita. pokr.

0 0
možnosti
PK

ahaswer

20. 7. 2012 7:34
Ach jo

Milá autorko,snad jsou zajímavější a prospěšnější aktivity,než sledovat trapnodivalo zvané Parlament ČR.Když nic jiného,tak si nebudete kazit oči-o nervech nemluvě.

1 1
možnosti
IA

Maura Irena

20. 7. 2012 8:59
Re: Ach jo

Máte pravdu, ale mně to nedalo. :-) Nedívala jsem se pasivně, ale některé věci člověk prostě nemůže jen tak přejít. I když si myslím, že ti lidé nemají na mnoho věcí přímý vliv. Vypadalo by to jinak. Asi tak.

0 0
možnosti
P

petrajana

20. 7. 2012 3:50
Zloději si odhlasovali, že dobře kradou, toť vše !

2 1
možnosti
IA

Maura Irena

20. 7. 2012 9:01
Re: Zloději si odhlasovali, že dobře kradou, toť vše !

Je to zapeklité, já se nesoustředím jen na to, jak unikají prostředky, i když je to zajímavé a je fajn, že si toho lidi všímají. Je vidět velká vyčerpanost a nejistota i u těch, kteří tam mluvili. Ale nevidím nějakou naději na změny ani kdyby se chopila opozice moci.

1 1
možnosti