Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

raks

22. 9. 2012 12:17
taky by mě zajímalo

"Kdo zaplatí ty škody, do kterých se započítává i mimořádné nasazení policie a celníků?". Kdo zaplatí škody státu ?

Ale   ještě více : kdo odsoudí, pozavírá a přiměje k náhradě  škody ty, kteří přítomnost černého lihu dlouhodobě tolerovali,

na místech, kde je stát platil za dozor ? A kolik peněz z černého lihu skončilo v kapsách soudců, celníků, policistů, státních zástupců, v pokladnách politických stran? Tedy za předpokladu, že si nemyslíte, že to vše dokázal spískat Pepek Vyskoč, když se na chvíli vypravil při pasení koz z Putimi směrem k Písku.

1 0
možnosti

rodd

22. 9. 2012 8:39
Žádná zkáza mravů

ale jen naše perspektiva zatím nevidí ono poselství.Vývoj ve společnosti funguje na dvou zákonů, první je co největší společenská diverizita, tedy společenské vrstvy s určitou potřebou a tahem, toto minulý režim zničil a na místo toho zde vznikla ve společnosti monokultura jedné potřeby a tahu. Druhý je akce a reakce, tedy naše charaktery a chování vznikají a rozvíjí se na základě otrkávání se s okolím a následnou změnou postojů a chování. Čím je společnost bohatší na různé lidské charaktery a chování i děje tím větší potenciál a tlak na růst ... . Je zde ještě třetí a ten říká že lidský druh není primárně a jednotně určen k jednomu vývoji, nýbrž mnoha cestám, z nichž jedna je duševní a vytváří demokratickou společnost, jinak řečeno nelze se pořád projektovat na lidstvo a montovat se mu do života, viz. zákony výše. Je zde i čtvrtý zákon, jiný osud má společnost a jiný osud jedinec a platí to obzvlášť když nakročí na duševní cestu, tedy stane se individuální.

2 0
možnosti

rodd

22. 9. 2012 8:49
Dodatek

Je zde i pátý zákon a ten nám říká o charakteru vývoje zkušenosti. Ten má několik fází a záleží s čím je jedinec či společnost konfrontován, první fáze je stavění se do úlohy obětního beránka, druhá fáze odmítání a bránění se až do bodu zvratu a nutnosti  s tím hnout neboť hrozí kolaps (nemoc) a třetí fáze je uchopení a změna chování, postojů prozření a je zde nová zkušenost, postoj a moudrost. Tomu se říká cyklus a díky němu vzniká charakter člověka a zákony a řád ve společnosti. Je zde další zákon a to projevy dalšího prostředí jež vytváří klima v těchto procesech evoluce lidského a následně společenského duševenství. Na toto klima máme astrologii, ale ne tu archaickou ale trasnspersonální. Ta nám říká že aktuálně je silné transformační klima, kde jsou či byly velké figury a tah na transformaci, Pluto, Uran, Saturn, to má projev na celý svět a my jeho sílu zaměňujeme za projevy roku 2012 :-) Další klima ne už světové je místní a zde nám o tom něco řekne horoskop republiky a opět ...

3 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

22. 9. 2012 7:27
Kolik to bude stát

nemůže nikdo vědět. Vzhledem k tomu, že obchod s pančovaným alkoholem způsobuje daňové úniky v řádech miliard, pokud by se podařilo novými opatřeními tento obchod omezit, může být celková bilance po nějaké době i kladná. Záleží na účinnosti nových opatření, a to nejen na značení legálního alkoholu, ale i důsledném pronásledování těch, kdo vyrábějí alkohol nelegální.

6 0
možnosti

Maura Irena

22. 9. 2012 11:44
Re: Kolik to bude stát

R^V

0 0
možnosti