Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Levicovy.Pravnik

10. 10. 2012 14:48
Autorko

Proč má jít člověk k volbám, když neví, jakou stranu má za boha volit? Přece nebude volit naslepo a řekne si:mám to za sebou, splnil jsem si svou občanskou povinnost a ted mi už dejte všichni pokoj.  Takový hlas pak nemá žádnou cenu,kdy tu stranu nechtěl volit.  Nebo raději zavést povinnou volební účast a pak už by nebylo co řešit,zda jít nebo nejít?

0 0
možnosti

marlow

10. 10. 2012 15:29
Re: Autorko

Vyberte si v kraji stranu ktera Vas nejvic S... a vstupte do ni. A ptejte se na schuzich proc vas pan predseda hlasoval pro to ci ono. At se zpoti. Anebo nedelejte nic nechcete-li ale nefnukejte.

0 0
možnosti

Halfunx

10. 10. 2012 8:52
Morálka

Jsem přesvědčen, že vše se odvíjí od morálky, kterou jste rovněž zmínila. Politici vykřikují, že jsme si je zvolili, že nás zastupují a že jsou vzorkem národa. A já si říkám, že nejsme jako oni? Skutečně většina z nás slibuje nesplnitelné, lže, krade a je na veřejnosti sprostá? Já se domnívám, že ne. Jsem přesvědčen, že současný volební systém je zvrácený a vynáší cíleně do popředí všehoschopné gaunery. Kdo se na kandidátce dostane na volitelné místo? Jedině ten kdo přinese (nebo to slíbí) straně peníze. Je úplně jedno jak a kde je získá, devizou straníka je umění vytáhnout peníze všude kam dosáhne jeho pravomoc. Co se stane s kandidátem, který předstoupí před vedení strany a řekne:“ Budu čestný, pravdomluvný, upřímný, vše včetně nepravostí ihned zveřejňuji a trestné činy hlásím policii, vše co mám je moje morálka a tu přináším.“

V době revoluce v IT technologiích jsou zástupci už jen nepotřební zkorumpovaní vyžírkové. Jedině v přímé demokracii se ukáže skutečná morálka národa.

0 0
možnosti

marlow

10. 10. 2012 15:30
Re: Morálka

I v soucasnych stranach funguje demokracie - clenove se voli zdola nahoru ne naopak. Vstupte nekam a pracujte. Nebo mlcte.

0 0
možnosti

fryč

10. 10. 2012 8:00
Paní Ireno

já už jsem starší člověk, ale po těch dvaceti létech arogance mocných/mafiánů/, nevidím žádnou možnost nápravy stavu. Obvinění padají, ale hlavy a majetky zůstavají pořád tam kde byly.

0 0
možnosti

marlow

10. 10. 2012 15:31
Re: Paní Ireno

I vy muzete neco napravit.

0 0
možnosti

strycek-Joe LLC

10. 10. 2012 7:37
Tak dlouho jste měnila směr politiky

až jsme se dostali tam, kde jsme. Stát je zadlužen 1,5 bilionem korun, státní majetek se asvrknul na malý zlomek stavu před rokem 89. Ekonomika nefunguje, prakticky neumíme nic vlastního vymyslet a prodat, děláme námezdní sélu zahraničnímu kapitálu. Tohle volbami změnit nelze, propaganda vždy zajistí takový výsledek, jaký je třeba Rv

0 0
možnosti

marlow

10. 10. 2012 10:31
Re: Tak dlouho jste měnila směr politiky

Omyl propaganda muze lhat jen tak dlouho dokud se jeji lzi nestretnou s tvrdou realitou. Pak bud nastoupi i represe, nebo bude muset uznat chybu. Co se tyce neumime nemuzeme... mluvte za sebe.

0 0
možnosti

petrph

10. 10. 2012 7:10
já jsem na tom ještě hůř než Vy

Já totiž nechápu ani směr současné politiky vůči zájmům vládních politických stran. Ono totiž ve vládě a v parlamentu je pár desítek členů z té politické strany. A počínají si tam tak, že svoji vlastní stranu činí v každých volbách nevolitelnou.

Já dám dva markantní případy.Minulý týden sebrala policie náměstka ministra pana Šišku,a hned nato ministr Drábek ohlásil demisi.A vláda křičí jak si to policie mohla dovolit, když je před volbama. Jenomže, milí zlatí, to že Drábek se Šiškou s tou zakázkou manipulovali,a že to šetří NkÚ a policie to už jsme přeci věděli všichni od ledna. A že na podzim budou krajské volby, to jsme taky všichni (i vedení TOP09ú věděli, Tudíž, TOP09 už měla dát dávno od obou ruce pryč.

Druhý příklad, předevčírem pražští strážníci zmlátili pár nevinných občanů.A nikde jsem se nedočetl, že by se pražští radní se to snažili před volbama "vyžehlit", těm se lidem osobně omluvili,nabídli finanční odškodnění, strážníky postavili do vyšetření mimo službu.atd

0 0
možnosti

.Camino

10. 10. 2012 2:31
Doufam, ze rozum prave u starsich lidi zvitezi!

A tim myslim ty, kteri jako generace mych rodicu, si "vice nez uzili" tech let socialismu a nebudou delat stejnou chybu, jako v 48. Myslim, ze v tom pripade by CR byla jedina postkomunisticka zeme strkajici hlavu do stejneho "chomoutu" podruhe:-(

0 0
možnosti

mráčidlo

10. 10. 2012 5:49
Re: Doufam, ze rozum prave u starsich lidi zvitezi!

to je výsledek práce politiků, ne krátké paměti nebo blbosti voličů

3 0
možnosti