Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Zaorálek prokazatelně napsal Pajerové o ÚSTR: „ústav je špinavá, hnusná

instituce, kterou je potřeba vymést“. Dokonalý důkaz, že chtějí 

úřad zlikvidovat a spojit se s komunisty

3 2
možnosti
Foto

Já bych to řekl velmi stručně: pan PhDr. Lubomír Zaorálek, absolovent katedry filozofie marxismu-lenismu a politické ekonomie stejné "vědy", nemá sebemenší morální právo se k tomu vyjadřovat.

4 3
možnosti
IA

Dobrý večer a zdravím Vás. No, pan Dr. Zaorálek se jednou potká sám se sebou. On nemá moc soudnosti a myslím, že by měl změnit rétoriku.

3 2
možnosti
Foto

Pan Herman příliš politicky exponován, než aby nehrozilo nebezpečí, že  se ztratí třeba dokumenty svědčící o kolaboraci katolické, ale i jiné církve. MImojiné, samozřejmě.

2 2
možnosti
IA

Zdravím, pane Řezník. No, já si myslím, že si církve hned po revoluci svoje pořádky unvtř své organizace udělali. Na to nepotřebují celý ústav, stačí si sami. ;-D

1 1
možnosti
JH

J41a71n 53H63l80e97d81í76k

13. 4. 2013 15:18

řekl bych to stručněji a pravdivěji, radikálové z ČSSD, podporovaní KSČM, chtějí pohřbít dlouhý časový úsek dějin  45 let trvajících zločinů, vražd, vyhnání z vlasti a zkažených životů statisíců inteligentních lidí, kterým soudruzi úspěšně znemožnili vysokoškolská studia. Proto ze všech všivých sil - nutí ústav zrušit, v krajním případě v něm zavést výzkum víceklasé pšenice, podle sovětského Mičurina.

3 1
možnosti
Foto

Myslím, že toto dobře vystihl člen rady ÚSTR Jan Bureš, že období 1948-1989 nebylo černobílé a je potřeba nejen objektivně zhodnotit, ale připustit seriózní diskusi. Jakýmikoliv demagogickými frázemi s nepřipuštěním oponentury, jen podporujeme jiný druh totality.

3 1
možnosti
MH

Uz jsem Vas dlouho necetl. Moje chyba, pisete podle meho nazoru se sirokym zaberem, se snahou objektivne veci hodnodit, uvadite fakta, a hledate pravdu tam, kde vetsinou byva. Uprostred. Dekuji.

3 0
možnosti
IA

Víte, já se zabývám dlouhá léta historií a nějak tak vím, jak ta politika probíhá, není to nic pěkného a zvláště, pokud se lidstvo začne chytat nějakých ideologií. Jaká moudrost od lidí, kteří za sebou nezanechali žádné spisy, jen své poselství, která by se měla moudře tradovat! Ale já svými myšlenkami nechci zatěžovat své čtenáře, kteří ty hrůzy z historie detailně neznají. Ale Evropa je taková, jaká je, nositelka ohromných ideových základů, je pravda, že si to tady musíme hlídat, abychom do něčeho zase nevletěli, ale zase je pravda, že lidé nemohou obsáhnout takovou hromadu vědění, aby si mohli vytvořit úsudek, když stejně všechno měří svým životním standardem, což je správné pro přítomnost. R^

2 1
možnosti
Foto

Problémem je, že místo seriózní vědecké práce se ÚSTR stal pod vedením Daniela Hermana jakýmsi ministerstvem demagogické propagandy. Něco jsem o tom napsal zde: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/330811/Jsou-badatele-v-USTR-moralnejsi-nez-Klement-Gottwald.html

2 2
možnosti
IA

A já jsem do krajnosti nechtěla jít, protože nemám jistotu, jak tu záležitost s tím ústavem stát vyřeší, když ho už založil. Jaké motivy ho k tomu vedly je víceméně jasné. Otázka je, zda tím naplní své představy o jeho užitečnosti, přínosu. Já se spíš zabývám tím, že si vzal na sebe moc velké sousto. Ten článek jsem četla. Jsem ve vyčkávací poloze a nechci to ze své strany politizovat.

1 1
možnosti
ZB

Nějak se mi vytrácí smysl tohoto článku. Jsou uvedeny různé náznaky, ale chybí jejich další vysvětlení. Tedy chybí mi důvod napsání tohoto článku, co vlastně by měl vyjadřovat.

3 0
možnosti
IA

Dobrý den, pane Beránku, tento článek je o sporu dvou stran, který není zatím vyřešen. Já jsem popsala důvody sporu, a také můj názor na političost nebo apoličnost tohoto ústavu. Všechno, co z toho vyplyne, se dozvíme později a já o tom napíši pokračování.

0 2
možnosti
MN

M72a50r21e95k 56N38o14v26á39k

13. 4. 2013 14:43

A co jste tím, paní Aghová, vlastně chtěla říci? Upozornila jste na problém respektive mínění dvou stran včetně úskalí. Trošku mi tam chybí vlastní názor či Váš osobní postoj k této problematice...

2 0
možnosti
IA

Vyjádřila jsem to v závěru : "Otázka je, zda ústav si najde takové působiště, které bude oscilovat mezi mnoha postoji, jak ji společnost prezentuje. Je otázka, kolik energie do jeho práce a úsilí lidé, kteří v něm působí vloží a jak dalece si udrží odstup od historie, aby dokázali současnosti přinést to, co je zakotveno v jeho programu". Můj osobní postoj je v určité pochybnosti, kterou vyjadřuji v článku, zda je ústav zaměřený správným směrem k aktivní činnosti nebo  je pouze dokumentačním střediskem. Ale uvidíme, co bude dál.

0 2
možnosti