Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

CarolusMagnus2

14. 10. 2011 8:33
Policie vždy přijede až po činu.

S tím se nedá nic dělat.  Občan se musí ubránit sám.  Lepší být souzen dvanácti, než být nesen šesti. (americká přísloví). 

Takže udělat si zbrojní průkaz, koupit legální dobrou zbraň a cvičit, cvičit, cvičit.

Stát může udělat jen jedno.  Dávat medaili za zabité lumpy.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 10. 2011 8:11
a nejhorší je že chyba není v těch předpisech

V zákonech totiž jasně stojí, že občan má právo na nutnou obranu,a že tato není trestná (par. 29 tr.z.) Takže teoreticky,napadený občan  by mohl říct policajtům "šel po mně, tak jsem ho sejmul"a hrdě odkráčet středem.A jako hrdina pro média by byl i kdokoliv,kdo by podobným způsoben zachránil někoho jiného napadeného.To prosím nepíšu, protože bych měl názor (jako pan Matějka),že bych si myslel že je třeba všechny grázly odpravit.Ale proto, že zákon je skutečně napsán tak, aby napadený (či přihlížející zločinu) věděl,v té vteřině je prioritní zlikvidovat zločince,bez jakýchkoliv důsledků pro něj samotného.

Bohužel, u nás neplatí zákony, u nás zákony vykládají a rozsuzují takzvaně nezávislí soudci. Takže napadený (a kór ten přihlížejíc) se musí připravit na to že ho čeká několikaměsíční soudní řízení, kde s ním bude stát jednat jako se skutečným zločincem - a na konci možná pokud bude mít dobrého právníka, tak ten ho z toho vyseká.I v tom je na tom s těmi zločinci nastejno.

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

14. 10. 2011 8:13
Re: a nejhorší je že chyba není v těch předpisech

Přesně. Nakonec je u toho ta Andula on. Ne sice ve všech případech, ale dost často.

0 0
možnosti
C

carolusI

14. 10. 2011 2:23
Počet policistů

je víc než dostatečný.  Na jednoho policistu připadá 250 občanů včetně nemluvňat. Takže tady asi problém není. Jestli z těch 250 občanů je deset lumpů, kteří potřebují dohled, měl by to ten jejich policista hravě zvládnout. Jestli to nezvládá, má to několik možných příčin. Buď nedělá svou práci dobře, nebo se věnuje něčemu jinému. A to třeba proto, že mu jeho nadřízení špatně definovali jeho úkol.

Ale růst násilí v ulicích není jen vizitkou špatné práce policie. Je to i ve špatných zákonech, které stále prosazují komunistické pojetí, že občan jako jednotlivec má jen pasivně přihlížet. Jakákoli vlastní iniciativa je trestná. A tak se z oběti napadení v očích soudů stává podezřelý, který pravděpodobně překročil meze nutné obrany. Tahle praxe spojená s pomalostí soudů je naprosto idiotská a deprimující.

Pokud nebude zaveden princip, že útočník či pachtel trestného činu je zodpovědný za VŠECHNY důsledky, bude násilí v ulicích stoupat. Napadený musí mít právo obrany všemi prostředky.

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

14. 10. 2011 7:49
Re: Počet policistů

Děkujeme za příspěvek.V

0 0
možnosti
FV

fouly

14. 10. 2011 0:02
Od

převratu v roce 1989 všichni ministři vnitra a policejní prezidenti slibovali zvýšení počtu hlídkujících policistů na ulicích,

V současné době není na ulicích nikdo! Občas projede policejní auto městem v podstaté bez zájmu a to je všechno!

Kde těch 40 000 policistů vlastně je?

1 0
možnosti
PV

Pytlík

14. 10. 2011 7:20
Re: Od

Odpovím (zdánlivě) nesouvisejícim vtipem:

Víte, co dělá Santa Klaus od ledna do listopadu? ... Vyplňuje cesťáky.

No, a naši milí čačtí policisté též sedí v kancelářích a vyplňují a vyplňují ...

0 0
možnosti