Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Danny boy

7. 6. 2011 9:03
Dovolím si trochu oponovat.

Je už dost zajímavé, že v tom množství malých stran se tolik voličů shodlo na VV. Lidé asi čekali zázrak. Obávám se, že většině vůbec nedochází, že VV mají v parlamentu jen málo členů a tudíž toho nemohou moc prosadit. Teď se podařilo lidi úplně otrávit, k volbám půjde méně lidí a náš volební systém je nastaven tak, že stačí aby volili jen člené parlamentu, senátu, vlády a jejich příbuzní. A je vystaráno. Jinak naprostý souhlas.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 6. 2011 10:17
Re: Dovolím si trochu oponovat.

Lidé čekali od VV zázrak a byl v moci VV ten zázrak učinit. Protože VV mají v parlamentu dostatek členů aby byli součástí vládní koalice a prosazovali své požadavky. Bylo a stále je (i když dnes už nikdo nevěří že to udělají) v jejich moci v koalici říct "buď se splní naše požadavky a nebo jdeme z vlády a žádné reformy nebudou" . Ve skutečnosti, se ve zájmu svých poslaneckých platů nechali zahnat do rohu tlakem  "buď přijmete diktát koaličních parterů a nebo si jděte z vlády a po předčasných volbách z parlamentu".,což pochopitelně neudělají. A na takovou "statečnost" voliči skutečně zvědaví nejsou...

to co je chyba politiků, je že stále věří v absolutní trvání parlamentní demokracie,takže by skutečně jak píšete " náš volební systém je nastaven tak, že stačí aby volili jen členové  parlamentu, senátu, vlády a jejich příbuzní.". jenomže už soudruh bolševik v roce 1948 ukázal, že to tak být vždycky dopadnout nemusí...

0 0
možnosti
SS

slv

7. 6. 2011 4:14
Na takové kvílení se nedá napsat nic rozumného

Z celého textu vyplývá, že autorka zastává názor, že snad sedí v nějakém hledišti a spolu s ostatními vedle sebe hodnotí výkon jakýchsi herců na jevišti s tím, že přišli na cosi jiného a hlavní představitélé mají tu velký pupek, tu křivý nos.

Zajímalo by mě, co děláte. Možná jste to někde psala, ale pochybuji, že někde v soukromé sféře.

Za mě laskavě nemluvte. Tahle vláda, jakkoliv nemohu říct že se mi líbí všechna obsazení, je asi to nejlepší, co je možné dnes poskládat. Hrají s kartami, které jsme jim my, voliči, rozdali.

Ještě poslední poznámka. Je úsměvné, jak se všichni naváží do reforem. Jistěže musí bolet, jistěže to bude cítit. Jistěže to každý pozná. Jistěže to zasáhne především ty, kteří ze systému dostávali nejvíce. Ti, co nedostávali to jednak platí a jednak nemohou přijít o něco, co neměli.

0 0
možnosti
H

hanah7

6. 6. 2011 22:36
karma

R^

0 0
možnosti