Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

1. 9. 2011 9:53
Vynechala jste školy -

francouzské lyceum, židovskou ZŠ...

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 8. 2011 21:40
Konsternovalo mne rozhodnutí jednoho italského soudce

Cikáni většinou, míst toho, aby své děti posílali do škol, je zneužívají k drobným krádežím, žebrotě a někdy i prostituci. No, a v Itálii byla zabásnuta a obviněna jedna cikánská matka, která místo do školy posílala děti žebrat. Obhájce ji hájil tím že "využívání dětí k žebrotě je součástí tradiční romské kultury". Využívání dětí k žebrotě je součástí tradiční romské kultury! Kdyby to řekl kdokoliv kromě obhájce cikánky, tak bude nařčen z rasismu a snad bude i obviněn z šíření rasové nesnášenlivosti.

A soudce to akceptoval a cikánku osvobodil! Mohla dál posílat své děti na žebrotu v ulicích místo do školy!

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

31. 8. 2011 23:19
Re: Konsternovalo mne rozhodnutí jednoho italského soudce

Já jsem vždy znala cikány, v dětství, jako zručné řemeslníky. Večer tančili a bavili se na "cikánském plácku". Lidé jim za práci platili a nechávali jim věci pro děcka. Pak odtáhli zase dál. Já si myslím, že by měli sami zvážit, jak si zlepší svůj život, jak nabudou důstojnosti, aby je většina akceptovala. Můžeme o tom diskutovat. Vždyť mají cestu otevřenou. Nikdo jim nechce brát jejich přirozenost, ale rozhodně nikdo nemůže dopustit, aby porušovali zákony apod. Češi nejsou rasisté, mají právo žádat o dodržování pravidel.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 8. 2011 21:32
Tato dvě videa uvádím proto

že mi připomínají stížnosti našich cikánů na rasismus většiny.

Rozdíl: V USA má mnoho černochů VŠ vzdělání, pracují běžně ve státní správě a jeden z nich se dokonce stal prezidentem (aniž bych se teď chtěl vyjadřovat k jeho politice).

V porovnání s tím cikáni? Vysokoškoláků možná pár jedinců (hádám tak do 10, 20). Vyučených pořídku. Většimna z nich nikdy neviděla rodiče pracovat, co rodiče - ani dědečky - tohle už je po několik generací. Vydělávají si plozením dětí. Zájem a úsilí vybřednout z této sizuace? Až na vyjímky není vidět (tím spíš čest vyjímkám).

Na rozdíl třeba od Vietnamců, kterým zpočátku Češi familierně tykali a říkali jim "rákosníci". Většina těchto "rákosníků" se sice živí všelijak, ale starají se o to, aby jejich děti dostaly to nejlepší vzdělání a stali se českou šikmookou elitou. Většina etnických Čechů, až na pár nácků to oceňuje respektem.

U Romů? Elita jsou muzikanti (pánbůh zaplať za to - i to je poctivá práce) nebo řemeslníci (i za ně pánbůh zaplať).

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 8. 2011 21:33
Re: Tato dvě videa uvádím proto

A to není proto, že by Češi cikány vyháněli ze škol - stejně, jako nevyhánějí Vietnamce. Cikáni (v drtivé většině) nemají zájem.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 8. 2011 21:13
Další "instruktážní video"

http://www.youtube.com/watch?v=dQJwUhhUjpI chtělo asi říci "black is beauty". Poselství? Ten muž narušil "bublinu", (soukromou sféru) starší dámy. Ačkoliv je všude plno místa, sedl si (aniž by se dovolil) tak, že se jí dotýká - neomalenost. Když si stará dáma odsedne a nedůvěřivě si ho prohlíží (co má vúmyslu), nejdříve si získá její důvěru přátelským úsměvem a poté, co se i dáma usměje, na ni vykřikne tak, že dáma zděšeně uteče.

Skutečné sdělení? Tento muž (snad ne všichni černoši) je hulvát, jehož koníčkem je děsit staré dámy v parcích.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 8. 2011 21:12
V USA analogicky

Podívejte se na "poučná" či "instruktážní" videa:

http://www.youtube.com/watch?v=HRfjLfyXYlA - Prý je dívka "bílá rasistická děvka". Hm, jak to může ten chlap vědět. Dívka může mít taky a) - špatné zkušenosti s černochy, b) - špatné zkušenosti s muži ve výtahu (viz Elevatorgate), c) - třeba je prostě jen opatrná a takto by se zachovala, ať by přistoupil kdokoliv. Závěr: Dívka je opatrná, muž je vztahovačný a navíc sprostý.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 8. 2011 20:58
Doporučuji Vám blog Jan Wolprecht: Bojím se o Cikány.

Dále - podívejte se na toto video: http://www.youtube.com/watch?v=0RxHsAe8-FA

Na první otázku, včetně doplňujících bych odpověděl stejně. Dokonce jsem na ně stejně v jednom průzkumu CVVM odpověděl: Souhlasil byste (kdybyste si mohl vybrat), aby vaším sousedem byl: a) Žid? - ano, nemám nic proti Židům. b) černoch - ano, c) - Vietnamec? Ano, může to být dobrý soused. Rom? Ne.¨

Nikoli proto, že bych nevěřil, že i Rom může být dobrý soused: Otázka nezněla "slušný Rom". Každý, kdo chce poctivě odpovědět si otázku přeloží: Bývá podle vašich zkušeností (a z doslechu) dobrým sousedem .... no, a Romové OBVYKLE dobří sousedé nebývají. Rasistická není odpověď, nýbrž otázka. Moderátor (CVVM) položí sugestivní otázku, kde všechny Romy hodí do jednoho pytle, na niž lze odpovědět pouze Ano/Ne a moderátor se pohoršuje (aspoň pro kamery) nad rasismem odpovědi. A tímto jsme masírováni stále.

1 0
možnosti
DK

Danny_Kay

31. 8. 2011 20:45
A mimochodem...

...vite, ze na kazdych 625 Romu pripada jedna romska organizace? Mazec co?

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

1. 9. 2011 7:02
Re: A mimochodem...

A co dělají?

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

31. 8. 2011 20:20
Narodnostni mensiny,

myslela jsem, ze Zide nedeklaruji postaveni Zidu jako narodnosnti mensiny. Moc rychle jsem klikla.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

31. 8. 2011 20:24
Re: Narodnostni mensiny,

To je složitá otázka, v jednom článku se k tomu vrátím, když se tím už zabývám. Snažím se to dobře pospat, ale vždycky doufám, že mne někdo opraví v komentáři.. V

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

31. 8. 2011 20:18
Narodnostni mensiny,

0 0
možnosti