Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

studánka

14. 10. 2011 16:40
Člověk může, ale i nemusí být hrdý na svou zemi

Co je však má země? Narodil jsem se v Československé republice. Tato země se bez mého souhlasu, pouze vlivem a na přání politiků a politických stran změnila na ČSSR, ČSFR a posléze ČR. Změnila se politicky i geograficky. Má země, má vlast, ve které jsem se narodil byla vlastizrádci rozbita a v současné době již neexistuje. Existuje Česká republika, kterou však za svou vlast nepovažuji zejména proto, že na její vznik se mne nikdo neptal zrovna tak jako se mne nikdo neptal na rozbití ČSFR. O tom to je. Nemohu být hrdý na něco, co mi bylo politickými stranami a politiky nadiktováno.

0 0
možnosti

fanaticos

14. 10. 2011 10:06
hrdost

Vidíte, já jsem třeba hrdý na to, že jsem Moravák a že žiji na Moravě.V Snad i Vy Češi jednou budete hrdí, ale nemáte to v mentalitě a cpát to do někoho uměle je blbost.

0 0
možnosti

studánka

14. 10. 2011 10:58
Re: hrdost

Narodil jsem se na Moravě a žiji většinu života v Čechách. Po meči mám předky moravské a německé s malou příměsí židovské krve. Po přeslici jsou to zase předci švédští a čeští. Těch lidí, kteří neustále používají , podle mne nicneříkající pojem "národ",  j a k o u  m á m  n á r o d n o s t ??? Podotýkám, že jsem občanem České republiky.

0 0
možnosti

pedr64

14. 10. 2011 9:58
národní hrdost je dobrá věc

pokud ji má v sobě člověk jaksi automaticky na základě životních znalostí a zkušeností. Ale jakmile se začne "vyučovat", je to špatně a povede to přesně k opačnému výsledku.

0 0
možnosti

Maura Irena

14. 10. 2011 11:02
Re: národní hrdost je dobrá věc

Učit mohou jen o ikonách. ale ne  o důvodech. proč mají být lidé na svou zemi hrdi.

0 0
možnosti