Na velikonoce se asi zase neuvidíme.

Internet si dnes čte každý, kdo má počítač a snaží se získat zprávy o tom, co je a co bude. Asi se nic nezmění.

Neustálé prodlužování nouzového stavu míří i pomalu k velikonočním svátku. Dnes se dočtete, že úmrtnost n na COVID -19  náhle zázračně klesá a obavy z budoucnosti  v lidech stoupají,. až na hranice jejich trpělivosti. Rozkolísané zprávy jsou nevěrohodné, když jednou informují tak a podruhé zase jinak. I v této době lidé řeší závažné problémy ve vztazích v rodinách (dlouho jsme se neviděli), nemáme už společné zájmy, asi letos nezasejeme, neměli bychom to pole prodat? Tolik škod ve společnosti a jednotlivcům způsobily neustálé protahování nouzového stavu, v němž lidé nespatřují žádný prospěšný smysl pro sebe a ptají se - komu to slouží? Rozhodně ne starým a vážně nemocným lidem, kteří se potřebují dostat k lékaři, ale není nikoho, kdo by je tam odvezl, nemohou si dovolit drahý odvoz taxislužbou tam a zpět. 

Je potřeba vyčistit studny a rybníky, je třeba zasít pole a nasázet brambory, zkontrolovat ovocné sady a okapy na domech, vyčistit krby. Také městské byty jde nutno vyčistit a připravit na letní měsíce, A to je velká částka pro starší rodiny, žijící ve městě.

Teams přednášky nejsou žádná slast ani pro vyučující, ani pro studenty, už vůbec ne pro děti. Mnoho rodin museli zakoupit domácí počítače a ještě učebnice pro děti 1-3. třída. Možná, že se zapomnělo na to, že mnozí lidé s počítačem nikdy nepracovali a nemají zkušenosti, které se ně nakládají. Proč paní Schillerová mluví o důchodech tak nebo jinak? Důchody nejsou milost státu, ale lidé celé roky na ně skládali pojistné. S čím tedy mají počítat? 

Tato doba vyvalila do společnosti závist, zlobu, nejistotu a strach. Nikdo si nemůže myslet, že to jen tak v této populaci pomine. Jeden hledí na druhého, jestli nemá něco navíc a není to ani o etice, ani o charakteru lidí, ale je to o tom, že jejich běžný život, který si sami uspořádali byl rozmetán a nebude t snadné se vrátit k rodinným stolům, zachovat si pevnou mysl a domluvit se o tom restartu. Lidské city nejsou snadno získatelné. Co s tím uděláte? Zase další nouzový stav, aby se lidé dali dohromady a zkusili to znovu od nuly?   

     

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Irena Aghová | pondělí 22.3.2021 14:54 | karma článku: 17,29 | přečteno: 303x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07