Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

janacz

25. 8. 2010 11:48
Senioři

Dovedu si představit seniora s diplomem, že práci najde. Problémovější se mi jeví jak budou nadšedesátníci pracovat rukama nohama nebo venku, ?

0 0
možnosti

Deleter

18. 8. 2010 14:14
Trochu mícháte jabka s hruškama

Důchodců může být jenom tolik, kolik je peněz na důchody děleno průměrný důchod.

Zaměstnanci se musí sami zdokonalovat. Proč nemá kvalifikovaný VŠ (podle toho diplomu) nějakou jazykovou zkoušku? To si jako myslel, že doživotně stačí čeština?

Člověk se musí otáčet. Doba, kdy bylo všechno jisté, včetně mizerné penze na těch posledních pár let před smrtí, už je pryč.

0 0
možnosti

Alfie

18. 8. 2010 15:44
Re: Trochu mícháte jabka s hruškama

Spíš se zeptejte, na kolika pracovních místech člověk skutečně využije znalost dalšího jazyka? A na kolika je to jen požadavek "to se teď nosí", aniž by odpovídal realitě - ve většině firem komunikuje se zahraničními klienty (jsou-li vůbec nějací) obchodní oddělení a vedení firmy. Ostatním bohatě stačí vyznat se v anglicky psaných objednávkách, tak na co certifikáty?

0 0
možnosti

Stará kára

17. 8. 2010 18:28
Co rozumíte pod pojmem

"vytvořit pro seniory (nebo kohokoliv) pracovná místa"? Kdo je bude tvořit? "Stát"?  Jak?

0 0
možnosti

Irena Maura

17. 8. 2010 18:51
Re: Co rozumíte pod pojmem

Mně se zdá, že u některých profesí je nutné mít nejen vzdělání, ale také zkušenosti a praxi. A také mám dojem, že se mladí lidé, kteří začínají, háží do vody, plav jak umíš, aniž projdou nějakou praxí, než mohou samostatně pracovat. Samozřejmě, že chtějí také uspět a rozhodně je lepší, když jsou zpočátku vedeni, aby se v práci orientovali a osvojili si správné pracovní návyky. Proto mám dojem, že jsou starší zaměstnanci nahrazováni mladšími příliš brzy. Ale zase chápu, proč se tak děje. Přemýšlím o tom. R^

0 0
možnosti

Jaroslav Hráček

17. 8. 2010 8:34
Mnoho lidí o práci mluví, málokdo maká

Malá firma (živnostník) musí dobře vybírat zaměstnance a dobře je platit, jinak nepřežije. Jenomže dneska se moc lidem pracovat nechce . TaKŽE JESTLI ZNÁTE LIDI O KTERYCH PISETE ZALOZTE FIRMU A BUDETE V BALIKU. Já tvrdím že takový na trhu nejsou, protože hned by si je firmy rozebrali a hejčkali si je.

0 0
možnosti

Irena Maura

17. 8. 2010 18:57
Re: Mnoho lidí o práci mluví, málokdo maká

Tak to já dobře vím. Lidé nejsou motivováni k práci, snaží se jen vydělávat peníze, často mění zaměstnání a nebo ji stále hledají. Proto také málokdy najdete někoho, kdo se chce něčemu opravdu věnovat, pokud má zkušenost, že ať dělá jak dělá, stejně to vyjde nastejno. A pak, když se forma dostane do platební neschopnosti, už z vnějších důvodů a nebo z vlastních důvodů a nemůže své zaměstnance zaplatit za vykonanou práci, pak samozřejmě se také sníží produktivita a lidé hledají další práci na ještě mimo svůj hlavní poměr,aby mohli splácet hypotéky a nebo uživit rodinu. Také nejistota, zda budu zaměstnán a jak dlouho, nikoho příliš nemotivuje. Takže výkon se spíš poutá k výdělku než k rozvoji znalostí. R^

0 0
možnosti

Fanýs

17. 8. 2010 7:46
mladí

Nyní ještě začnou brečet mladí

http://hn.ihned.cz/c1-45735920-mladi-evropane-zustavaji-zavisli-na-statu-ten-na-to-nema-penize

a idylka je dokonalá. R^

0 0
možnosti

pavel kula

17. 8. 2010 7:38
Taj já nevím,

píšete: "Jestliže člověk neobstojí ve věku padesáti let a výše s diplomem, s pracovními zkušenostmi více než třicetiletými" , začal studovat VŠ v deseti a pracovat v patnácti? To mi nevychází a už vůbec nevím, proč děláte z padesátiletých seniory.

0 0
možnosti

Irena Maura

17. 8. 2010 18:41
Re: Taj já nevím,

Od padesáti let jsou lidé již počítání mezi seniory, a to například z medicínského hlediska. A nyní Vám odpovídám na otázku o délce praxe. Pokud jste vystudoval střední školu v 18 letech a pak jste studoval vysokou školu (obvykle pět let), tak jste skončil vysokou školu cca ve 23 letech. A pak, když jste ihned nastoupil do zaměstnání, neměl jste přetržku a měl jste započítatelné doby, tak kolik let jste celkem pracoval, když jste dosáhl 50 - 57? Někteří lidé studovali třeba při zaměstnání z důvodů zvýšení kvalifikace. Ale abych Vám řekla pravdu, nějak vaší reakci na můj článek nerozumím. Ale snad jsem vám to vysvětlila dobře. U každého je to přeci jinak, záleží na tom, kolik let praxe se vám započítává. V

0 0
možnosti

ta, která nejsem

17. 8. 2010 2:16
Skvělý nápad, založte si firmu

a všechny tyhle úžasně kvalifikované jedince v ní zaměstnejte.

0 0
možnosti

Irena Maura

17. 8. 2010 7:07
Re: Skvělý nápad, založte si firmu

Není to trochu přehnaná reakce? :-)

0 0
možnosti

Krokodyl1

16. 8. 2010 23:37
Ježíšmarjá

Takhle bolestínský blog jsem dlouho nečetl. S takovýmto přístupem pochopitelně odpovídající práci neseženete (i když nevím, zda se tato situace týká přímo vás - ale asi ano). :-P

0 0
možnosti

Irena Maura

17. 8. 2010 7:07
Re: Ježíšmarjá

Ne, mne se to netýká.

0 0
možnosti

dampfer

16. 8. 2010 23:13
A tak asi

hovoříte o povolání úředníků a úřednic, protože schopných řemeslníků je zoufale málo, a ti schopní pracují třeba z domu rádi až do smrti. Lékaři a právníci, dobří kantoři--- se o flek také nemusí moc bát. Ti zbývající různí referenti to holt mají těžké, ani rusky pořádně nemluví, němčinu zavrhli--- mluví tak západoněmečtí revanšisté, anglicky umějí tak gúd mornink, protože tak hovoří američtí imperialisté. S počítačem také většinou nejsou žádnými kamarády a zametat nebo se něčemu naučit v kurzech---jsou líní. Tak co s nimi??

0 0
možnosti

Irena Maura

17. 8. 2010 7:09
Re: A tak asi

Schopné řemeslníky téměř nenajdete, ale tak je to nastaveno.

0 0
možnosti

Jaroslav Hráček

16. 8. 2010 22:37
heslo dne: "Splečně zadlužme své děti"

na to jsme celý život pracovali !!! Když si neustále půjčujeme (na poplatky třeba...), tak prostě nebude na důchody až strejda Číňan už nepujčí.

.....Ale je tu skupina lidí, kteří prošli dlouhou praxí, jsou přiměřeně vzdělaní a připraveni zvládat práci na PC, mnozí umí jazyky a rozhodně jim nechybí ani flexibilita, rozhodnost, zkušenost a vzdělání. ........... Sem s nima,  scháním zaměstnance, na věku nezaleží, hlavně když budou makat  Bohužel je to jen fikce, takový  práci neschánějí, ti práci mají a je jich málo. Jestli znáte nějake schopné tak založte firmu, zaměstnejte je a vyděláte. Při dnešní produktivitě práce, budete jak štika v rybníce. 

R^ Tak přestat bědovat a směle do toho !!![>-]EU 

0 0
možnosti

kaktusak

16. 8. 2010 23:02
Re: heslo dne: "Splečně zadlužme své děti"

Má vůbec cenu se snažit, když to ti nahoře zase všechno rozkradou?

0 0
možnosti