Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

James_Raynor

19. 2. 2011 12:12
Obdiv

K autorce, která si na zdejším blogu dovolila napsat takto laděný článek. Mám pocit, že vás zde brzo začnou urážet "dnešní disidenti" jak se s oblibou nazývají.

Jinak karma, knihu mám také a považuji ji za velmi zajímavou a hodnotnou.

EUR^

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

19. 2. 2011 13:50
Re: Obdiv

Mně urážejí kvůli Ježíši, kvůli soucitu a nevím, kvůli čemu ještě. Já jsem byla také v exilu nějakou dobu, ale Evropy si vážím a mám ráda jejího ducha a kulturu a chci, aby se její pozice zlepšila. Na tom nespatřuji nic zlého. Děkuji.

V

0 0
možnosti
MN

Marek N

18. 2. 2011 21:58
Evropský nebo Americký sen?

Jak moc se liší sny nás evropanů od snů američanů? Nejsou tyto světy už tak úzce propojeny a závislí jedni na druhých? Možná mají američtí obyvatelé trochu jiné představy kde a jak své peníze investovat, ale investují je buď do uspokojení svých materiálních hodnot nebo požitků. Nyní se však rýsuje větší rozdíl mezi ldimi měst a venkova. Lidé měst mají jiné myšlení, jiný způsob jednání, jiné životní hodnoty. Jejich životem se stala komerce, která je obklopuje na každém kroku, jejich metou ůspěch v zaměstaní i ve společnosti a jejich cílem "štěstí za každou cenu"

Lidé venkova, zvyklí na skromnější život, nekalkující neustále jestli se jim to vyplatí nebo ne, zvyklí doma pracovat, jsou jiní, jsou prostější.

Samozřejmě to neplatí stoprocentě, vyjímky jsou na obou stranách, ale rozdíly jsou patrné

A co je mým snem? Najít cestu ke světlu, vymanit se z područí závislosti na modních věcech, na hi-tech, žít skromě, ale šťastně.

A víte co je lepší než mít luxusní auto? Nemít a nepotřebovat žádné

0 0
možnosti