Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi to myslíte dobře, ale obávám se, že každý stát má jiné představy, zájmy a preference a to většinou krátkodobé a sobecké.

Např. Francie preferuje maximální dotace do zemědělství, středo a východoevropské státy maximální dotace do čehokoliv. Prostě systém urvi si co můžeš.

Máte pravdu v tom, že sjednocování Evropy se v posledních 20 letech děje příliš překotně a chaoticky. Evropské "elity" bez ohledu na různorodost, jak ekonomickou, tak mentální jednotlivých států (Německo/Řecko) si vytýčily cíl - "Spojené státy evropské" ovšem bez jakýchkoliv společných myšlenek nebo postupných cílů, pokud pominu asi 10let starý "cíl" komunisty Barrosa předehnat do 10roků ve všech aspektech USA.

Pokud by se evropské státy dále rozvíjely hlavně jako zóna volného obchodu a postupně zapojovaly další cíle a zájmy společné většině států, místo násilného vnucování rychlého politického společenství a nesmyslného sociálního inženýrství mohly být současný stav EU i vztahy mezi státy podstatně lepší.

V současnosti převládá pseudohumanita, sebezničující korektnost, vydírání se nazývá solidaritou, špatná rozhodnutí Bruselu se nahrazují dalšími špatnými kroky, nikdo nepřizná chybné rozhodnutí, řešení velkých problémů (bankrot Řecka, imigrační kolaps) se odsouvají stále dál.

Nevím, zda na tom byla Římská říše před rozpadem lépe nebo hůře.:-)

1 0
možnosti

Byla na tom stejně. Děkuji za komentář, napíši o krizi římské říše jednou článek. Moc jste mne potěšil.V

0 0
možnosti