Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Danny boy

6. 2. 2011 9:07
Obvykle npíšete tak smutně

Tradiční rodiny ani v minulosti za moc nestály a držely pohromadě jen tím, že paly de facto feudální – pán a poddaní. Někde byl pán otec, někde matka, která se tvářila jako poddaná, jinde se ani netvářila. Když pán zeslábl, docházelo v rodině k malé revoluci a přesunu moci na nejsilnějšího.Dnes je jen víc vidět nesouhlas s takovým uspořádáním. Rodina už dnes neslouží k pouhému přežití, ale každý od ní očekává víc a každý něco jiného.

Zdravotnictví většinou neumí udržet zdraví ale umí udržet vysoce účinnými léky při životě lidi, jejichž kvalita života je přinejmenším pochybná, za obrovské peníze, které ti zdraví a úspěšní dávají jen se zaťatými zuby. Dřív ten, kdo nemohl pracovat a podílet se na chodu rodiny, byl trpěn a brzy umřel. Málokdo chce ztratit někoho blízkého a každý se bojí umřít.

0 0
možnosti

Danny boy

6. 2. 2011 9:08
Re: Obvykle npíšete tak smutně

Pokračování: Pokud byl člověk zdráv, měl vždycky práci pro rodinu, ale nemohl si moc vybírat.  Malér je, že dnes ta práce není. Nahradily nás stroje. Starší propadají depresi, mladým by se to líbilo, jen kdyby těch peněz bylo víc.

Žijeme v době kdy se podmínky  velice rychle mění  jak ukázalo minulé století. Zpět se vrátit nelze.

0 0
možnosti
V

varsolim

6. 2. 2011 4:56
Jak z toho

Naprosty souhlas,vystihla jste problem doby vyborne.Jak ale najit cestu jak z toho najit cestu a hlavne ,jak ji prosadit.Evropa zrejme musi co nejtvrdeji narazit,aby se zacala vzpamatovavat.

0 0
možnosti