Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vava

10. 8. 2010 16:16
Ženu, která konvertovala k isámu chápu,

pokud má vizáž Quasimoda. Pod černou hadrou je stejně krásná jako miss ČR

0 0
možnosti
P

proost

10. 8. 2010 11:30
Muslimové

Stále někde slýchám - "Korán není vlastně špatný", "Muslimové jsou hodní" a bůhvíco ještě. Ano - možná někdo má tyto konkrétní zkušenosti. Ale potom si sednu večer k televizi a uslyším, že v horách v Afghánistánu povraždili deset lékařů (ne vojáků, ne policistů, ale lékařů a lékařek - žen - pro ty, co to nechtějí slyšet), nebo zbičovali a zastřelili ženu - vdovu za nevěru dávno mrtvému manželovi. Ať mi všichni tihle vychvalovači islámu prominou, ale tohle dělají zvířata (vlastně ani ta tohle nedělají), tohle dělají jenom zvrhlé lidské fousaté bytosti. Víc k tomu nemám co dodat. Snad jenom to, že jejich obliba u mně stoupá se čtvercem vzdálenosti od nich. :-/

0 0
možnosti
T

Tangua

10. 8. 2010 20:15
Re: Muslimové

V dobách svých studií jsem na koleji bydlel s Vietnamci, černochy z různých koutů Afriky - a též tam bylo pár Arabů. Se všemi se dalo dobře vyjít, ale s těmi Araby ne - člověk v nich cítil něco jako podlost. Určitě to neplatí obecně a autorka má jistě ve svém hodnocení (vzhledem ke svým zkušenostem) pravdu. Mne kdysi mimo jiné zajímala též filosofie a v rámci všeobecného vzdělání jsem si též přečetl český překlad Koránu a nabyl jsem dojmu, že jde o špatně opsaný Starý zákon + další, celkem ne příliš sourodé myšlenky, vzbuzující spíše odpor (pravděpodobně Mohamedovy vidiny při epileptických záchvatech). Tím chci říci, že Islám a jeho vyznavači (i přes nepochybnou skutečnost, že jsou mezi nimi i výborní lidé), jsou mi nejen cizí, ale i trochu odporní (není to xenofobie).

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

10. 8. 2010 5:02
Stipendia

" pro země ležící mimo EU se neposkytují stipendia ve vzdělávacích programech pro zahraniční studenty." - Pro některé země ano. Přinejmenším před třemi, čtyřmi lety, se rozhodně poskytovala stipendia pro Mali a pro Guineu, a předpokládám, že tyto země nebyly z těch "mimounijních" jediné.

0 0
možnosti
JL

jyy

8. 8. 2010 22:00
Bývalá poslancovka Šojdrová

předvedla v tv debatě takovou nenávistnou jinoahlavněhomofobii, že si s mohamedány vůbec nezadala. Kdyby v dané chvíly mohla, stavěla by hranici. Skoro stejně nenávistně reagují i ctitelé Aláha na kresby, filmy, knihy...  Jen jsou pořád schopni tu "hranici" postavit a zapálit.

Ahoj cenzor, co jsem si zase vymyslel ?, co je nekorektní ?, viděls ji u kotelnice ?, ....

To byla skutečně bomba !, nikdy jsem na ?M?J nekouka !, jednou ano a ono toto !, ...

0 0
možnosti
H

hele77

8. 8. 2010 22:13
Re: Bývalá poslancovka Šojdrová

Jako Mohamedán se chová především ten co značkuje  normální spoluobčany těmihle nadávkami že to jsou homoromoislamofobové a to jen proto že dotyčný nesdílí nějakou tu víru o hodných mohamedánech, pracovitých a slušných Romech nebo o naprosto "normální" homosexualitě.

0 0
možnosti
8

837

8. 8. 2010 20:00
No člověk by i slzu zamáčknul

kdyby neviděl tu realitu na kterou musí denně koukat, pálení vlajek, nenávistné obličeje slibující jiným smrt, rozsudky smrti ze strany ajatoláhů na Evropany za nějaké knížky, kresby, sebevražedné atentáty, zabíjení žen a dětí a to celé pod náboženstvím které ustrnulo hluboce ve středověku.

Čechy rozhodně k Islámu nevede nic to je něco nad čím si normální Čech může tak odplivnout, to je záložitost několika málo pomatených jedinců co někde propadnou nějaké sektě nebo tomuhle "nábožeství" plnému nenávisti k bezvěrcům, o nějaké předurčenosti a vyvolenosti jednou vládnout všem což se velmi a velmi podobá nacismu.

0 0
možnosti
8

837

8. 8. 2010 20:04
Re: No člověk by i slzu zamáčknul

Apropó potkala jste autorko někdy Mohamedána který by nekřivil papulu na Izraelem a byl ochoten takové normální věci jako uznat právo těch lidí v Izraely co tam žijí několik generací a co si tam postavili z pouště svůj stát na život v tom svém státě. 8-o?

0 0
možnosti
K

katkota

8. 8. 2010 15:58
hezke

Hezky clanek, mate ode mne karmu, je videt, ze jste neco zazila a umite hodnotit objektivne. Takovych lidi je v nasi zemi bohuzel jako safranu, zbytek jsou zamindrakovani, xenofobni jedinci, kteri nemaji v zivote zadny pevny bod ale zavidi vsem, kteri ho maji, at uz ho nalezli v islamu, krestanstvi, judaismu nebo v jakemkoli jinem nabozenstvi.

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

8. 8. 2010 18:27
Re: hezke

Jasne, Kato, hlavne ze si to umite tak hezky vysvetlit. Ostatni jenom zavidi pevny bod a berlicku nabozenstvi a vsichni jsou xenofobni, krome vas a madam Diazepamove Georgiou.Rv

0 0
možnosti
.

...palič

7. 8. 2010 11:26
NIC

Nemá to tady co dělat.

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

8. 8. 2010 19:10
Re: NIC

R^

0 0
možnosti
JH

H.S.U.

6. 8. 2010 0:51
cesky muslim

Zdravim vsechny a zejmena autorku blogu.

Ocenuji citlivost, jakou je clanek napsany. Jen jedna vec me mrzi, a to ztotoznovani islamskeho sveta s arabskym. Arabsky svet tvori jen cast islamskeho sveta (asi 10 %). Co se s islamem poji velmi silne, je arabsky jazyk, jazyk ktery zvolil Buh jako jazyk poselstvi Koranu. Ale jinak neni arabsky a islamsky svet shodny.

Abych se vratil k tematu, proc Cesi konvertuji, strucne reknu moji cestu.

Jako ateista jsem se nezajimal o nabozenstvi a zadne jsem nehledal, ale cesty osudu tomu tak daly, ze jsem ve skole a pozdeji i casto v TV apod. narazel na tema islamu, a to ve velmi negativnich vecech. Zaujalo me to a hledal jsem, co to je opravdu islam. Po case cetby duchovni literatury islamskych mystiku apod. se me srdce otevrelo a ja se zacal zajimat o samotnou podstatu viry. Kdyz jsem si uvedomil existenci Boha, konecnost casu, smysl poselselstvi vsech proroku a logicnost islamu, nemohl jsem prijmout jine nabozenstvi nez ISLAM.

0 0
možnosti
K

Killingworth

6. 8. 2010 2:30
Re: cesky muslim

Chudinko. NEBEZPECNA chudinko!RvRvRvRvRv

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

5. 8. 2010 23:13
něco z historie

Několik minulých set let chránilo Evropu před islámem dnes bohužel neexistující Rakousko-Uhersko. Bylo to jeho křesťanské civilizační poslání. Přečtěte si o tom něco, hledejte třeba pod heslem osmanské Turecko. :-)

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

10. 8. 2010 5:04
Re: něco z historie

... a proto se proti němu zbytky Evropy každou chvíli snažily spiknout s Turky... ;-)

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

5. 8. 2010 21:43
No nevím, když jsou tak vyrovnaní a mají identitu,

tak proč se tak houfně stěhují do té prohnilé,zkažené, nemravné a hnusné Evropy, kde je domácí ještě ke všemu diskriminují? Proč nezůstanou v těch svých vyrovnaných zemích? A k těm Češkám: co jsem já potkala, tak jsou to většinou děvčata, co jim bohužel příroda moc nenadělila, ale pro cizince z muslimských zemí je zřejmě atraktivní pořídit si Evropanku a protože jsou většinou světlejší, tak se jim zdají krásné.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

10. 8. 2010 5:06
Re: No nevím, když jsou tak vyrovnaní a mají identitu,

No, já znám i nejmíň čtyři pohledné konvertity - chlapce (tedy teď už chlapce ne, oni za ty dekády trochu zestarali, ale jako pohledné chlapce je pamatuji).

0 0
možnosti