Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

jyr

20. 9. 2010 13:05
Léčitelství, ajurvéda, makrobiotika,....

Vším jsem si trochu dost prošel.

Moje bývalá MUDr.Bc., tehdy zdravá studentka okolo 25 let věku, se pro studijní zjistění o co jde, nechala zadarmo a dva tisíce holisticky prozkoumat. Pak jsme to porovnávali s oficiální medicínou a mým léčitelstvím. Holistická zjištění by vedla k dalšímu okamžitému léčení asi za 20 000,- tisíc AUTO(dafé) a částka by určitě nebyla konečná. Možná je zdraví člověka opravdu drahé, a alarmismus není alarmismus.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

20. 9. 2010 13:18
Re: Léčitelství, ajurvéda, makrobiotika,....

Tak, samozřejmě, že holistická medicína je strašně drahá pro lidi, kteří si zdraví neudržují a nejsou navyklí neustálé péči o zdraví. Denní hygieně, režimu spojeného s celkovou strategií. Ale pak je to děsně fajn, protože člověk cítí i zlepšení duševního stavu. Nevím, jak bych to nejlépe popsala. Ale vy mi rozumíte. 

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

20. 9. 2010 10:58
Jen několik poznámek k jednotlivým bodům.

1. Ale bere. Jen pacient nebere; chce pilulku a v pondělí do práce. Zkuste někomu na kardiologii říct, že by měl přestat kouřit, změnit zaměstnání a naučit se relaxovat!

2. Udělejte to a máte na krku žalobu. Zejména v oborech jako onkologie nebo hematologie. Tam se léčí dle protokolů a tak, aby byl lékař právně nenapadnutelný. "Proč měl náš Pepíček jinou léčbu než tady ta holčička vedle, když měli oba leukémii? Kdyby ho léčili taky tak, mohl přežít!!" Vezměte na vědomí, že do tohoto přístupu k léčbě tlačí lékaře pacienti sami, holistika neholistika.

3. viz bod 1.

4. s tím se dá souhlasit, ale není to žádný holistický princip.

5. k tomu se nedá nic dodat.

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

20. 9. 2010 11:05
Re: Jen několik poznámek k jednotlivým bodům.

6. To je teda novinka - potlačovat příznaky. V řadě nemocí Vám nic jiného nezbude. Jediná kauzální terapie je dosud možná v případě infekcí a omezeně v chirurgii. Jak chcete například postupovat v případě srdečních vad u m. Down? Holisticky odsajete nadbytečný chromozom 21 a srdce se rázem spraví?

7. Hippokratova přísaha není ničím než historickým dokumentem, který se náhodou dochoval. Kdyby se zachovala přísaha ve vojštích Hannibala, také byste se s ní ometala v případě soudobých vojenských operací?

8. souhlasím, taková sportovní medicína není o ničem jiném.

9. nerozumím a pochybuji, že tomu, co jste napsala, rozumíte sama.

10. ale samozřejmě, platí bod 1.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

20. 9. 2010 7:25
Jezte jablka a také hrušky

"An apple a day  keeps a doctor away ":-P

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

20. 9. 2010 7:26
Re: Jezte jablka a také hrušky

;-D

0 0
možnosti