Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Měla jsem v práci něco podobného, až na to, že nová kolegyně dostala rovnou větší plat než já. Začala jsem tedy pracovat pouze do výše svého platu a někdy to byly story, kde jsem se neskutečně bavila. Příklad: v době, kdy ještě nebyly na ulicích kontejnery na tříděný odbad, jsem likvidovala papírový odpad. Měla jsem to dělat mimo pracovní dobu a odvézt vlastním autem. No, na tajňačku jsem to dělala v pracovní době. Dovezla jsem papír do sběrny a utržených cca 25 Kč jsem dělila na 3 části. První na provoz auta, za druhou a třetí jsem koupila sušenku pro sebe a kolegyni, která mi s tím pomáhala. Náš velmi aktivní šéf přišel na to, že za odpad dostávám 25,- Kč, zjel mě, že okrádám firmu a že příště mám 25,- Kč odevzdat firmě. Túhle, milej zlatej! MÝM AUTEM A MIMO PRACOVNÍ DOBU? Leda tak nakakat! A příště už nebylo. jenže bylo třeba vyvézt papír. Já jako "nemohla", mám auto v servisu. Za dalších 14 dnů už byla situace kritická. Tudíž jsme papír naložili do šéfova auta a jeli do sběrny. Překvapivě v pracovní době. Tam jsme dali papír na váhu a šéf ohlásil, že sběrňák má napsat doklad na firmu. Přitom natáhl pravici, že teda jako zinkasuje těžký peníz. Místo 25,- Kč ale uslyšel, že doklad není problém a "řekněte mi IČO a DIČO a já vám pošlu fakturu". Musela jsem se otočit, jak jsem vyprskla smíchy. Protože mi v ten okamžik došlo, že já předávám papír jako fyzická osoba, tudíž dostanu za cca 250 kg papíru svých 25,- Kč, zatímco firmy podle Zákona o odpadech za likvidaci odpadů platí! Šéf ztuhnul a stál tam jak solný sloup. Já sice IČO a DIČO věděla, ale co bych mu to ulehčovala? Chceš 25,- Kč, nebo fakturu? Tak si, hochu, vyber. No, když mě to asi po 5 minutách přestalo bavit, zašla jsem za sběrňákem s tím, že mu tam papír necháme zadarmo, jestli to tak může být. Jo, prý může, žádný problém. Tak jsem sdělila asistentovi šéfa, že jestli tam chtějí čekat a zjišťovat IČO a DIČO, ať si tam klidně zůstanou, já se ale vracím do firmy, mám tam práci.

0 0
možnosti
JP

Pokračování: A pokud netrvají na 25,- Kč, tak ať se vrátí taky, že tam necháme papír zadarmo a fakturu nedostaneme. Od té doby už jsem odmítala papír vyvážet. Já podle slov šéfa okrádám firmu, tak ať to mimo pracovní dobu a svým autem dělá zase někdo jiný. Od té doby jsem měla klid. I šéfy je totiž třeba vychovávat, a nejlépe jejich vlastní medicínou.

0 0
možnosti
RC

Tak nevim, zda nemam deja vu. Jsem presvedcen, ze totez jsem pred nejakou dobou cetl nekde jinde.

3 0
možnosti
FK

Mě spíš zaráží, že se nepíše jak se to vyřešilo. Klidně to mohla vyřešit společná domluva a shoda, klidně to mohl být oralní sex. Jen můžeme spekulovat....

0 0
možnosti
EK

No tak to gratuluju. O mě se k tomu přidalo to, že práce nic moc placená, zásadně bez jakýchkoliv odměn, jeden šéf náladový, druhý vyložený podivín, co mě neměl rád (holt boomerská gay dvojice, to nedělá dobrotu) tak jsem se na to vykašlala, šla dělat něco jiného a bylo to super rozhodnutí. No a ta nová kolegyně, co ji tak preferovali, tam už nedělá.

3 0
možnosti
Foto

Tak to jste to rovněž vyhrála, Eliško, ne? Když jste v sobě našla sílu z práce odejít.

Děkuji Vám za přečtení příběhu mé klientky a sdílení Vaší zkušenosti.

0 0
možnosti
Foto

Tak to možná paní Irena bude znát ty různé historky, jak se "známá americká herečka dostala z plátna horizontálního na plátno vertikální"??? A na svém osobním příkladu vidí, jak jí i přes novou kolegyni NARÁZ přibyla hromada práce, na jejíž přemístění by potřebovala bagr. Zdravím.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, pane Šindeláři. Herečky jsem zatím na koučinku neměla žádné a z Ameriku už vůbec ne, ale kdo ví. Naštěstí je to příběh mé klientky a díky její píli a odvaze se jí tuto situaci po 11. sezeních podařilo vyřešit.

1 0
možnosti
AL

Některý věci se holt musí vyležet... (kolegyně nejspíš ví své:-)

2 0
možnosti
Foto

No, to je také pravda, Aleši, pobavil jste mě. Díky Vám za komentář a přeji Vám fajn slunné dny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 209
  • Celková karma 15,17
  • Průměrná čtenost 544x
Jsem obdivovatelka lidského mozku, autorka článků i youtube videí inspirovaných zkušenostmi mých klientů, kouč, lektorka workshopů z oblasti osobního rozvoje.
Ráda přivádím čtenáře k zamyšlení, provokuji, zpochybňuji zažité ,,pravdy“ a stereotypy v myšlení a jednání, které jsou mnohdy brzdou na cestě k úspěchu, změnám, vnitřnímu klidu, kvalitnímu spánku i spokojenosti.
Jsem opora mých klientů v náročných životních i profesních situacích, jakou je např. syndrom vyhoření. https://houdkova-profikouc.cz/

Seznam rubrik