Máte Česko za odměnu?

Kniha Pavla Jurutky Česko máš za odměnu se vypravila za svými čtenáři za asistence známého cimrmanologa Miloně Čepelky a zpěvačky Ireny Budweiserové, která vylosovala výherce soutěže o knihu. Jste mezi vylosovanými? A jaké byly správné odpovědi?

Na otázku Kdo bude kmotrem knihy odpověděli správně ti, kdo zaškrtli Miloně Čepelku (tedy ani ne Ladislava Větvičku ani ne Tomia Okamuru), pravdu měli také ti, kdo zaškrtli číslovku 61 u otázky Kolik je v knize fejetonů a rovněž tak úspěšní byli ti, kdo měli za to, že se kniha jmenuje podle jednoho z blogů, tedy že název ani nevzešel z hlasování blogerů ani ho knize nedal její kmotr, pan miloň Čepelka.

Irena Budweiserová vylosovala jako nové majitele knihy čtenáře s těmito přezdívkami: kodat, febulka, esssmy, fáňa, absurdian, miunka, Vegan, hbvernik, jiru5, ferdy.

Všem vylosovaným společně s autorem blahopřejeme, všem pošleme e-mail na adresu, na niž mají registrován svůj profil v MůjPasu.

Ale dost řečí, podívejte se přímo na místo činu. 

Ano, o tuhle knihu se hrálo a tuhle knihu vyslal Miloň Čepelka za čtenáři.

 

Irena Budweiserová ze slavného Spirituál kvintetu knize na cestu zazpívala. Na los dojde za chvíli.

Křest páně Čepelkův. Asistuje autor společně s dcerou. 

„Sympatická knížka fejetonů Pavla Jurutky ze Zlína se mi dostala do ruky jen před pár dny a byl jsem příjemně překvapen", řekl na křtu kmotr knihy. "S potěšením si v ní pročítám a zjistil jsem, že jsme naladěni na stejné vlně, proto jsem rád přijal roli kmotra knížky. Obsahuje vtipné a velmi přesné ilustrace autora a i když nad názory v ní nebude jásat každý, mě je milé, že jsou napsány otevřeně a bez falešného alibismu. I název je hezký – Česko máš za odměnu. Kéž bychom tu naši malou zemi přijímali právě takhle.“

 

 

Miloň Čepelka přečetl z knihy fejeton Pámbu nás nemiluje a provedl to svým nezaměnitelným způsobem – všichni přítomní žasli, jak dokázal slova oživit... 

 

Všichni výherci pohromadě.


Na křest dorazila i adminka blogů Tereza Boehmová. Kromě ní se tu objevili i další blogeři: Ruda Havlík, Ladislav Větvička, Jana Kolářová, Štěpánka Bergerová a Pavel Kula. S objektivem se žel minuli.
 
Tak zase příště u další blogerské knihy!
 
Jan Dvořák
 
 
 
 

Autor: Blog Info | pátek 1.6.2012 13:48 | karma článku: 12,92 | přečteno: 2533x