Blogy prošly zásadní změnou, podívejte se jakou

Blogy na iDNES.cz budou mít zanedlouho sedmnácté narozeniny. A protože sedmnáct let je v prostředí internetu téměř dospělost, nastal čas změny. A když změna, tak zásadní. Vše se zjednoduší a zpřehlední.

Už před několika lety jsme blogy začali provozovat ve vlastním prostoru, nyní přichází redesign a upgrade již zastaralého systému.

Začneme tím nejpodstatnějším: veškerý dosud publikovaný obsah zůstane přesně tam, kde je. Blogem „prošlo“ více než osm set tisíc textů, fotografií nebo videoblogů a při migraci na nový systém jsme samozřejmě mysleli na to, aby obsah zůstal nedotčen. Vždyť někteří blogeři tu psali kus historie!

Homepage blogů

Dosud jste byli zvyklí na přihlašování do adminského rozhraní. To se s novým systémem změní. Žádné zvláštní rozhraní totiž nebude. Blogy půjdou vytvářet a upravovat přímo ve webovém prohlížeči. Prostým klikem na tlačítko „Můj blog“ se tak dostanete ke správě publikovaných blogů, fotografií nebo do nastavení blogu samotného. Chybět nebudou ani statistiky čtenosti či helpdesk.

Zjednoduší se rovněž publikace nového blogu. V editačním okně naleznete funkce, které výrobu nového blogu značně usnadní. Přehledně uvidíte místo pro titulek, perex i samotný text blogu. Jednodušeji půjdou nahrát fotografie a integrované nástroje umožní práci s mezititulky, informačními boxy, citacemi, sociálními boxy nebo videoobsahem. Chybět nebudou rubriky.

administrační rozhraní

Ukázka editace článku

Nový systém by měl zkrátka blogy omladit, zrychlit a zpřehlednit. Jenže to není všechno. Změní se i homepage blogů samotných. Protože jsou blogy už trvalou součástí portálu iDNES.cz, sjednotili jsme design tak, aby vypadal stejně jako na portálu samotném. Změní se rubriky, lišta pro VIP blogery a nově půjde i modifikovat viditelný obsah. Každý uživatel si tudíž může vybrat, jestli uvidí politicky laděné blogy, může si ale také nastavit zobrazení jen těch blogerů, které sám rád čte.

Zachovány naopak zůstanou rubriky Zaujalo nás i Zaujalo vás, dál budeme poutat blogy na portálu iDNES.cz, tak jako jsme to činili dosud.
Doufáme, že se vám budou nové blogy líbit.

Vaši administrátoři

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | pondělí 25.3.2024 9:59 | karma článku: 25,08 | přečteno: 9072x