Bloger Radek Mikuláš vystavuje v Praze svoje fotky z USA

Radek Mikuláš fotografování miluje a je to na jeho fotkách, které už delší dobu zveřejňuje na blog iDNES.cz, vidět. Od úterka 4.května některé z nich vystavuje v Praze.

Fotky vznikly při autorově měsíčním studijním pobytu v New Yorku a Washingtonu v roce 2009. Autor fotí digitální zrcadlovkou, fotky pro tuto výstavu nechal vyvolat klasickým chemickým procesem. "Divák z nich bude mít lepší zážitek," vysvětluje. Nejen to ale jeho fotografie ozvláštňuje. Na snímcích je znát, že autor studoval techniku. Proto nepřekvapí jeho další zájmy. "Kromě focení miluju také 3D modely měst, a možná pro někoho nepochopitelně mám rád taky geometrii," říká.

Právě spojení těchto dvou světů – umění a techniky – přesněji využití technického pohledu na objekty, důrazu na symetrii a linie, dává jeho fotografiím amerických měst rozměr, který na běžných snímcích z New Yorku či Washingtonu tak často nenajdete.

Ochutnávku Mikulášových prací můžete zahájit už teď: v tomto článku nebo v autorových fotoblozích, například zde nebo tady. Radek Mikuláš také nafotil Sraz blogerů na parníku v loňském červnu.

Vernisáž výstavy je 4.5. 2010 v 16:30, v budově Megaflexu (Osiková 3, Praha 3).

 

Redakce Blog idnes.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Blog Info | pondělí 3.5.2010 16:49 | karma článku: 11,09 | přečteno: 4057x