Tolik legrace za pár desetikorun

V poslední době je pro mě nejzábavnějším podnikem Česká pošta. Sice si za tu srandu nechává čím dál lépe platit, ale člověk se s ní nasměje...

Když pominu, že přes masívní reklamu ze strany pošty jsou tolik žádané sešitkové známky téměř podpultové zboží - což mi trochu připomíná socialismus. Tam se taky propagovaly nedostatkové věci, což mělo budit zdání, že jich je dostatek. Nejvíce legrace zažívám při posílání a dostávání balíků všeho druhu.

Třeba minulý týden. Přišel mi mail, že můj balíček z Happy Foto bude doručen 26. 9.  a že si mohu vybrat způsob doručení. Buď na zadanou adresu, nebo jindy jinam - obě možnosti jem ihned zavrhla, protože jakožto pracující se s poštou časově nesejdu. I zvolila jsem variantu třetí - uložení na poště bez pokusu o dodání. Odklikala jsem vše, jak chtěli, odeslala potvrzující kód a dočetla jsem se, že balíček bude uložen 26. 9.  na poště č. 34, kterou jsem si vybrala.

Pro jistotu jsem tam šla až půl hodiny před koncem pracovní doby, ale balíček tam nebyl. Ještěže chudáci ženy za okýnkem jsou většinou milé a laskavé. Paní si tedy potelefonovala (dodejme, že za mnou stepovala frontička)  a zjistila, že balíček došel, ale je na "osmičce". Když jsem se poněkud čílila, protože paní nevěděla s jistotou, zda tam zůstane, nebo bude doručen nakonec k nim, navrhla mi, že pokud přijde k nim, pošle mi SMS. Samozřejmě se stalo, SMS přišla, ale až později odpoledne, kdy jsem již vystála frontu na poště č. 8, kde mi sdělili, že balíček poslali na třicetčtverku. Jistě si dokážete představit, že jsem se smála, až jsem se za břicho popadala.

Na třicetčtverce jsem si vystála další frontu, tentokrát u nerudné mladé dámy, a konečně třímala v ruce svůj balíček. Ještě že byl pátek!

Bude-li to takhle častěji, bude ze mě alkoholik. Nic jiného než panák na takovouhle situaci neordinuju. Ať žije Česká pošta!!!

Autor: Jaroslava Indrová | pondělí 30.9.2013 7:25 | karma článku: 16,73 | přečteno: 1076x