Taky používáte MHD?

Tak to jste chudák. Sice – prý – ušetříte a budete v práci dřív, ale zkrátíte si život o několik let. Proč? No nejspíš vás čeká několik infarktů!

Na zastávce MHDautor

Třeba když čtete slogan uvedený  výše o šetření a úspoře času, podupáváte v mrazu a marně čekáte na svůj spoj, který má už 10 minut zpoždění. Nebo když zjistíte, že jízdní řád už se zase změnil, interval vašeho spoje opět prodloužil (někde se dočtete, že podle průzkumu provedeného pracovníky MHD je tato linka v danou dobu využívána minimálně, a proto v rámci úspor byla její vozidla převedena na potřebnější trať – jen se nikdy nikde nedovíte ne jakou), a ke všemu ještě místo kloubového přijede pouze obyčejný malý autobus.

Není to tak dávnou a do naší školy chodila dcera ředitele dopravního podniku. A jak byste řekli, že se dopravovala do školy? No tatínek ji denně vozil autem :-).

A co my chudáci závislí na MHD? Mám tady takové desatero:

1. Vycházejte z domu vždy o jeden spoj dříve. Většina z nich totiž jezdí přesně uprostřed intervalu.

2. Posilujte – hlavně paže – bude se vám to hodit, až budete 10 minut viset na takovém tom pohyblivém držadle s pocitem uleželého viselce na šibenici. Nohy nezanedbávejte, použijete je, až pojedete 5 zastávek v podřepu, protože prostě narovnání kolen nebude v žádném případě možné.

3. Před nástupem do vozidla sundejte brýle, hlavně v době, kdy cestuje mládež ze školy. Batohy na jejich zádech se mění v neovladatelnou zbraň. A což teprve, když řidič musí někde prudce přibrzdit!

4. Nestůjte poblíž dětských kočárků. Mimino vystřelené z kočárku by vám mohlo ublížit. nezabrzděný kočárek dokonce přejet!

5. Nechoďte vyzývavě oblečené, dámy, v narvaném dopravním prostředku si vás vyhlídne úchyl a bude vás beztrestně osahávat na různých místech. Zkuste v autobuse, kde se na vás tiskne 5 mužů, kteří jsou všichni o dobrých deset centimetrů větší než vy, zařvat: Nesahejte na mě!

6. Nedobíhejte vozy MHD. Stejně na vás řidič nepočká! A počká-li, tu chvilku, než dojdete pomalu bez rizika úrazu, to taky vydrží. Lepší než sprint s rizikem roztržení vašich plic přemírou vzduchu a dveře zavřené těsně před nosem.

7. I v narvaných prostředcích svírejte svou průkazku v  ruce, protože žádného revizora nezajímá, že se musíte jednou rukou držet, ve druhé že máte nákup a třetí ruka vám nebyla dopřána.

8. Počítejte s tím, že bude-li náhodou dopravní prostředek volný a vy si budete moci sednout, nastoupí důchodce, který si bude chtít sednout právě na místo, kam jste zrovna dosedli.

9. Považujte cestování s MHD za jedno velké dobrodružství. Nikdy nevíte, co přijede, kam vás to odveze a s kým se ve voze potkáte. (Já jsem jednou večer nastoupila do druhého vozu tramvaje, kde cestovalo asi 8 sličných mladých mužů, kteří na povel jednoho z nich svlékli trenýrky a začali se pohupovat do rytmu :-D)

10. A na konec nejlepší rada. Pečujte o svou kondici a udělejte něco pro své srdce (další slogan ze zastávky MHD) a choďte raději pěšky; v tom případě můžete všechny předchozí rady ignorovat a budete v pohodě.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslava Indrová | pondělí 12.1.2009 15:07 | karma článku: 29,49 | přečteno: 3251x