Hladový pochod nasycených

„Konec levné práci” nebo „Babiše do koše”, „Nemocenskou od prvního dne” a „Minimální mzda šestnáct tisíc” - to jsou hesla, pod kterými dnes pochodovali příznivci ČSSD v čele  s pány Sobotkou a Zaorálkem Prahou.

Šaškárna, jinak to nazvat nemohu. Jak může pochodovat někdo, kdo je členem dosud vládnoucí garnitury za něco, co bylo po dobu jeho vládnutí v jeho pravomoci? Proč tedy pro všechno to, po čem volají,  něco během své vlády neudělali? Jak to chtějí provést dnes? 

Plané sliby, levná gesta, populismus - jiná slova mě nenapadají. Za všechno může ANO - to je jediné, co z jejich pokřiků vyplývá. Ale vládu vedl příslušník, ba dokonce hlava ČSSD!!!

Před minulými volbami se pan Zaorálek zastával lidí bydlících v "jeho" Ostravě v bytech RPG, které vlastnil pan Bakala. Sliboval, že udělá pořádek, ale nic se tyhle lidi nezměnilo - tedy pardon: RPG se přejmenovalo na Residomo. 

Poslední měsíce se bojuje za zvýšení platů učitelů, hasičů, policistů a já nevím koho. Jenže našim představitelům se to všechno bohatě vyplatí - s každou mou stovečnou se jejich plat automaticky zvýší nikoliv o stovečku. Pak se o své přihlásí soudci a zjistí se, že na to stát prostě nemá. Bude po volbách a všechno půjde stejně k ledu. Možná i ten boj ANO x ČSSD usne. 

Kdyby tak naši politikové místo popuilistických slibů - a to se týká skoro všech stran - raději reálně zvážili své možnosti a neblbli obyčejným lidem hlavu. Nebo to bude jak v té pohádce: Slibuji, co jsem odvolal, odvolávám, co jsem slíbil...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslava Indrová | neděle 15.10.2017 18:39 | karma článku: 36,83 | přečteno: 1522x