Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hody, hody se vstupenkou na Mount Everest a s žehličkou v ruce

V těchto dnech přichází moje celoroční únava ve slušivém jarním sestřihu. O víkendu jsem fušovala do řemesla Růženě Šípkové a i bez píchnutí o trn, ho celý prospala. Se mnou usnula prachovka, hadr na zem, čisticí sprej na okna, žehlička,  zkrátka celé moje království.  Jak se tak pozoruji… Letos mě úchylka, zvaná jarní úklid, rozhodně nechytne.Tímto zakopávám úklidovou sekyru a zahajuji náhradní program Jarní Detox v barvách Velikonoc, protože už klepou… Dále.

Jako první jsem se pokusila odstranit nahromaděné zplodiny v zaměstnání. Jak? Požádala jsem svoji kolegyni, aby zaměnila své věčně nasertivní chování za asertivní a aspoň v tuto středu se na nás neškaredila. Protože kdo se na ni má pak celý rok dívat?   

Za odměnu nám všem provedla, zcela darma podotýkám, celotělovou masáž silným proudem nevybíravých slov. Po takovémto prokrvení bylo nezbytně nutné doplnit tekutiny. Vypitím Starobrna, které v tento čtvrtek mělo zelenou koncovku, jsem si zajistila zaprvé perfektní odplavení toxinů z těla a zadruhé se cítila z odolná vůči všem formám lidské blbosti. 

Pravda, v pátek se mi, díky pitnému režimu, trochu hůře vstávalo, ale ne že bych to nepředvídala. Takže když se naši zákonodárci neustále brání povýšit ho na den volna (si dobře spočítali, že těžko kdy připadne datum Velkého pátku na víkend), vzala jsem si dovolenou. Hodlám totiž do svého očistného programu zařadit pohyb. Vyrážím se svým jednookým autem na pořádnou túru. Do servisu. Nevím jak vy, ale já nejsem moc zvyklá, aby okolí bylo slušné a ohleduplné, zvláště tehdy, když potřebuji vycouvat od baráku.  A tak se stalo, že mi řidič tramvaje dal znamením ruky přednost v jízdě a já? Odměnila jsem jeho slušnost svojí slušností. Honem, honem, ať nezdržuji, a urvala si blinkr o sloupek. V duchu jsem mu hned poděkovala, ale do budoucna? Přála bych si, aby kolem našeho domu jezdil častěji. Nejlépe kolem čtvrté odpoledne. To sice necouvám, ale i při obyčejném zaparkování mám co dělat nesrazit chodce, nesejmout tramvaje, jezdící v obou směrech, i auta, byť v jednosměrce. A vůbec! Do servisu bych musela tak jak tak. Přezout gumy, protože sněžit už nebude, když sundám vločky z oken, nechat dolít olej a opravit klimatizaci. Nejde mi stáhnout okénko a také nemůžu sundat pneumatiku, která se mi po zimě udělala kolem pasu. S ní mi servis nepomůže, vím.  

Abych se jí rychleji zbavila, pohyb je zkrátka pohyb, přijala jsem pozvání k výstupu na Mount Everest. Někdo tu horu prádla v obýváku musí vyžehlit. Dobře. Nechci, aby kluci šli mrskat ve spodním prádle nebo v pyžamu. 

Včera, tj. v sobotu, jsem ve svém detoxikačním programu pokračovala, a to dokonalou očistou těla. Vykoupala jsem naši slečnu bišonkovou a jaká byla? Bílá. Dnes nedělám nic, což je v podstatě základ celé mojí očistné kůry, a připravuji se na zítřejší pondělí. Hlavně na červenou, kterou vyfasuji od pěstitelů lidových zvyků a tradic. Sice tím dostojím barevnosti jarních dnů ve svém fejetonu, ale není pravda, že nedodržuji tradice! Navštívím příbuzenstvo, rozdám vejce a po cestě sdělím každému řidiči, který mě nebude informovat o změně jízdy svého vozidla: „Hody, hody, doprovody, já jsem malý koledníček, koledovat neumím. Nahoď blinkr (to je ta páčka vlevo vedle volantu), ať tu dlouho nečumím.“  Jde mi totiž už stáhnout to okénko, tak "Hezké Velikonoce!"

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ina Boráňová | neděle 24.4.2011 1:23 | karma článku: 0 | přečteno: 19x
  • Další články autora

Ina Boráňová

Švanda dudlák

Máte-li jedno dítě, jste rodič, máte-li dvě děti, jste rozhodčí a máte-li děti tři, obzvláště s tak velkým věkovým rozdílem, jako je tomu u nás, stává se z vás kulturní referent.

15.2.2018 v 11:50 | Karma: 23,40 | Přečteno: 766x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

DalsDotazník, hříšná veš

Říká se, že nejlepším doplňkem ženy je pěkný muž, úsměv a zdravé sebevědomí. Což o to, kus pěkného chlapa bych doma měla, ale mějte zdravé sebevědomí, když vaším nejoblíbenějším deodorantem je Orthosan a Diffusil H Forte...

17.2.2017 v 11:47 | Karma: 18,95 | Přečteno: 681x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Mámasútra aneb Milostný trojúhelník

Zatímco Kámasútra popisuje milostné pozice pro dva a radí jak si je co nejvíce užít, tak Mámasútra popisuje polohy pro tři (otec, matka a dítě) a doporučuje, jak se alespoň trochu vyspat.

12.10.2016 v 6:14 | Karma: 22,89 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Všude děti o dvou kůrkách

Všude děti o dvou kůrkách, jejich prcky o dvou půlkách, aneb co byste měla vědět dřív, než si je pořídíte...

9.2.2015 v 12:37 | Karma: 20,62 | Přečteno: 1335x | Diskuse| Ostatní

Ina Boráňová

Desatero batolecích přikázání

1. V jedno batole věřit budeš a začni se modlit,ať ti narostou ještě jedny ruce, ovšem jestli máš batolata dvě? Požádej Boha raději o chapadla.

11.12.2014 v 13:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1249x
Je mi 42 let a svůj letitý titul MSž (matka samoživitelka) jsem pyšně vyměnila za MSk (matkou na stará kolena). Pracuji jako asistentka ve státní sféře, ale moji chlapci vlastní soukromou firmu SETO (Se To udělá samo) a věřím, že ta nejmladší, ji po nich co nevidět převezme.

Seznam rubrik