Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Těžce identifikovatelné pocity

Myslíte si, že dokážete dobře předstírat? Že "oblafnete" sami sebe a ještě vsugerujete těm okolo, že jste naprosto a neustále v "poho a happy"? Že máte vše pod kontrolou? Asi jo. Pokud se neobjeví náš "vnitřní fotograf". Naše pravé já. Pravda. Svědomí. Barometr emocí.

Jdete jen tak krajinou (městem), míjíte lidi, myslíte si svoje a najednou vás někdo (něco) zaujme. Zbystříte, pozorujete a v tom sledovaný objekt přistihne váš zájem. Poměří si vás od hlavy k patě, ale vás to rozčílí. Vždyť jste jenom přemýšleli a ten někdo vám sám vlezl do "záběru". "Co čumíš!", pomyslíte si. "CVAK" Pomyslný fotograf právě stiskl spoušť a vy můžete získat fotografii svých aktuálně pohoršených pocitů. Fotka: Přistižen při skenování.

Šéf - šéfová v práci vám zadá běžný úkol. Ale vy si za Boha nemůžete vzpomenout, kde máte požadované informace k vypracování pokynu získat. Nelze šéfa obejít. Máte zatměno. Musíte se ho zeptat přímo: "A jak , že se jmenuje tentononc?"  Z hrdla vám vyjde hysterický hlásek který vás nejen zaskočí, ale na nějž chcete okamžitě zapomenout a popřít HO přede všemi přítomnými. To jsem nebyl (la) JÁ! "CVAK" Fotka: předposraný - /ná/ ze šéfa - šéfky.

Kamarádka vás poplácává po vzdouvajícím se bříšku. "Jsi těhotná?" laškuje s vámi svým absolutně nevhodným dotazem. Na poslání do prdele vám chybí koule a přebývá empatie. "No fakt vypadáš jako těhotná," útočí monstrum kamarádka opět. "Jasně, že jsem" odpovídáte smířlivě. "CVAK" Fotka: zhnusena sama sebou.

Orgasmus - "Cvak" Fotka: skutečná slast chutná nádherně! Pokud skutečně nepředstíráte, vypadáte jako když tlačíte a možná ještě oddaně  přemýšlíte o tom, že si koupíte ty šaty, které se vám včera tolik líbily. Ach!

"Výběrčí milodarů", který vás pravidelně nahání na zastávce tramvaje se opřen o francouzskou hůl dotazuje, zda si "konečně UŽ" koupíte jeho časopis. Je absolutně neodbytnej. Je trvanlivější a odolnější než pasta na zuby Odol a salám Poličan. I když jste se ho snažili bombardovat pohledy z dálky 10 metrů a blíže "nic nemám, nic nedám", ve skrytu duše mu vlastně závidíte. Jeho nadhled. "CVAK" Fotka: přibliž se blíž než 50 cm a zabiju tě.

Tančíte, paříte - alkohol vás posilnil natolik, že máte pocit, že jste nejen modelka a tanečnice v jednom, ale že o vás stojí celý vesmír. "CVAK" Fotka: rozplizlá, šťastná, ale absolutně nepublikovatelná osoba.

Oslovíte kolegyni v zaměstnání a ta vám věnuje nenávistný pohled. "Promiň, nebudu ten pohled brát osobně" - snažíte se rozptýlit a zahřát dusnou atmosféru. "Myslela jsem na něco jiného", věší vám bulíky na nos kolegyně. "CVAK" Fotka: zmatek a zmatek a zmatek.

Stojíte u sporáku a s radostí připravujete nějaké oblíbené jídlo. Pes okolo vás přímo  tančí, rodinní příslušníci jsou milejší než obvykle. Mladší se nabídnou připravit příbory, starší se slinami v ústech vypráví veselé historky."CVAK" Fotka: pocity smíšené - za kus žvance/ láska prochází žaludkem/ mňam.

 

 

Autorka se inspirovala knihou Jak číst obličeje, "držkami" svých blízkých, "ksichty" svých skoropřítelů a skoromilenců, spolupracovníků, skenovanými, smyšlenými a popsanými postavami z knih a filmů, "kamarádek" a lidí, kteří ji snesou a podporují.

Rada pro objekty fotografované: z 200 uskutečněných snímků lze vybrat 4 ucházející.

Čtenářům, kteří fňukají, že vypadají blbě na fotce bych ráda vzkázala: mám potvrzeno, že vypadám líp na fotce než ve skutečném životě! Myslíte si, že mně to těší?!

 

 

Autor: Ilona Ondráčková | úterý 12.6.2012 20:00 | karma článku: 14,69 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

Zahlédla jsem je jednoho prosluněného odpoledne, jak kráčí přes rušnou křižovatku v Praze. Věnovala jsem se zrovna své jedné z nejoblíbenějších činností při čekání na tramvaj. Chytání lelků a pozorování svých bližních.

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73 | Přečteno: 197x | Ostatní

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

Příroda nám namíchala nový parfém Podzimní zen. Vůně země, která je naplněná až po okraj všemi svými odvedenými sliby. Sametově hladká i drsně vroubkovaná. Odrážejí se v ní barvy temně fialové, tmavě rudé, zářivě žluté,

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69 | Přečteno: 150x | Poezie a próza

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

Po zatažené obloze se opilým tanečním krokem začal prohánět vítr. Chvíli tančil svižnou polku v kruzích aby za chvíli změnil styl v trhané a rychlé tango. Vír ledového vzduchu hnal oblaka do houfu před sebou.

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

Na dvorku v trávě ležela opuštěná růžová teniska. Rozhlížela se udiveně okolo sebe. “Kdepak se schovává moje kolegyně? Moje věrná družka, druhá do páru?” Ale ať se rozhlížela doprava i doleva, kam jí špička a pata dovolila kouknout,

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54 | Přečteno: 323x | Cestování

Ilona Ondráčková

Tureček za sedm korun

Stalo se to devadesátých letech. Káva turecká do skla i do šálku se v kavárně u Hubáčků podávala za pouhých sedm korun českých. A v celém Písku byla nejlevnější. Pracovala jsem tenkrát jako barmanka v denní kavárně.

7.9.2023 v 13:13 | Karma: 23,09 | Přečteno: 741x | Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1745x
autorka knih: Spokojená Blbka, Hrad vzpomínek