Pivo zabíjí muže!

Přílišná konzumace piva může proměnit vašeho mužného manžela či sexuálního tygra v roztomilého kulatého medvídka! To jste nevěděla? Tak vám to povídám. A řekněte tu hořkou pravdu i vašemu drahouškovi!

Podle statistiky má 90% českých mužů v oblibě pivo. Zlatavý mok si dopřejí přibližně třikrát týdně. Tato spotřeba činí ročně zhruba 145 litrů u jednoho muže.

Proč mužům voní pivo víc než žena?

Od roku 1999 se ve specializované vědecké literatuře projednává, že chmelové bobule, které přidávají pivu jeho specifickou hořkou příchuť obsahují látku 8-prenilnaringenin /8-PN/. Tato látka patří do skupiny fitoestrogenu, tzv. rostlinného pohlavního hormonu. Podobné sloučeniny obsahuje např. červený jetel a vojtěška ale v případě chmele - jeho 8-PN je předstihuje 10 - 100 krát!!!

Co to jsou pohlavní hormony? 

Pohlavní hormony je označení pro některé hormony steroidní povahy, zodpovědné za vznik některých primárních či sekundárních pohlavních znaků. Receptory pro pohlavní hormony na cílových buňkách jsou především v cytoplazmě (steroidy totiž volně difundují skrze cytoplazmatickou membránu) a po navázání hormonu se mohou vázat na jadernou DNA a ovlivňovat tak transkripci příslušných genů(vlastní mechanismus účinku).

Lidské pohlavní hormony jsou zodpovědné za správný vývoj a funkci pohlavních orgánů, vývoj specifických sekundárních pohlavních znaků a sexuální chování a cítění.

Testosteron

Je to mužský pohlavní hormon (androgen). Přirozenou cestou vzniká testosteron v tzv. Leydigových buňkách ve varlatech. Ovlivňuje spermatogenezi a vývoj sekundárních pohlavních znaků. Patrný je jeho vliv především v pubertě, kdy dochází k růstu varlat a penisu, pigmentaci a vrásnění šourku, po těle začíná růst ochlupení, zvětšuje se prostata a hrtan, dochází k nárůstu svalové hmoty. V dospělosti testosteron s jinými androgeny udržuje mužský charakter ochlupení, stimuluje spermatogenezi a brání rozvoji osteoporózy. Ze společenského hlediska je spojován s dominancí, libidem a agresivitou; je zkoumán jeho vliv na čestné chování.

Estrogen

Estrogeny jsou skupina steroidů. Jejich název je odvozen z estrálního cyklu, v němž hrají důležitou roli. Primárně představují ženské pohlavní hormony ale v malé míře se vyskytují i v těle mužů. Estrogeny jsou mimoto součástí některých antikoncepčních léků a léků pro ženy po menopauze. Také se podávají transsexuálům, kteří se chtějí stát ženou. Jako všechny steroidy, i estrogeny bez problémů pronikají buněčnou membránou a vážou se na estrogenové receptory uvnitř buněk. Estrogeny jsou sice přítomné u žen i mužů, ale jejich množství je nejvyšší u žen v reprodukčním věku. Jsou důležité pro vývoj sekundárních pohlavních znaků ženského těla, jako jsou prsa, a také ovlivňují periodický vývoj děložní sliznice. U mužů estrogen reguluje například vývoj spermií a má také úlohu ve vývoji libida. Existují i další funkce estrogenů.

 

Podávání hormonů:
Jestli člověk z nějakého důvodu začne použivát hormon, který je cizi pro jeho organismus, čekají ho prudké změny zevnějšku, hlasu, charakteru. Lidé, kteří nejsou spokojení se svým pohlavím mohou být díky moderní medicíně šťastnější a využít její možnosti.
Důležitou zvláštností hormonů je jejich vysoká aktivita a to i v dost nízké koncentraci. Například organismus zdravé ženy produkuje během 24 hodin jen 0,3-0,7 mg estrogenu, což odpovídá podle váhy polovině od jedné krupičky cukru! Toto množství zcela stačí aby se člověk proměnil  v ženu. Učinkující koncentrace ženského hormonu v 1 litru piva může dosáhnout 0,15mg v přepočtu na estrogen. Tady je za potřebí označit, že 90% obsahu fitoestrogenu v pivu není aktivní. Avšak u 30% evropanů po konzumaci piva mikroflóra střev zacíná fungovat takovým spůsobem, že aktivuje hormon již v tenkém střevě.

 Postava:

Bytosti konzumující pravidelně pivo se postupně také měni. Zvětšuje se pánev, stehna nabývaji ženských tvarů, ukládá se tam tuk. Ochabují svaly břicha a bříško získáva výraz "pivní břicho". Pod vlivem tohoto hormonu, který naš milovník piva dostal do střev, se zvětšují prsa (tuk se ukládá i tam). Některé údaje uvádí, že v nejhorších případech z prsou vytéká mlezivo.

Co udělá pivo s vašim drahouškem?

Při konzumaci piva u muže se v organismu mění mužský hormon na ženský. Dříve mužský hormon poskytoval muži aktivitu, silnou vůli, touhu po vítěztví, získávat vedení. Nyní z něj je slabá, apatická bytost středního rodu, která jedině čeho je schopná - válet se na gauči a zírat na televizi. Pak se může projevit podražděnost a chování bestie.

 

Co udělá muž, když mu vezmete pivo?

Neberte muži pocit svobody, iluzi supermana a pivo!

 

Při psaní tohoto článku jsem využila tři zdroje: Wikipedii, Pohled.net a kamarádku - zdravotní sestru, která tvrdí, že "když má muž pivo -  nepotřebuje ženu."

 

PS: omluva na závěr.  Ozvala se mi manželka chmelaře. Chmel prý nemá bobule ale HLÁVKY. Tímto se omlouvám za uvedené nepřesnosti.

 

 

 

Autor: Ilona Ondráčková | úterý 8.1.2013 21:30 | karma článku: 18,78 | přečteno: 2556x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54

Ilona Ondráčková

Tureček za sedm korun

7.9.2023 v 13:13 | Karma: 23,09