Muži jsou hovada

Kamarád mi radil: "Jednou týdně ji seřež a bude šlapat jako hodinky!" rozumuje rozechvělým hlasem sedmapadesátiletý pán. Musí si dát dnes na ten příšerný stres nejednoho panáka. Na stres z újmy, kterou mu způsobily manželka s dcerou.

Polil doma včera ubrus pivem. A ty dvě mu to tolik vyčítaly. A když výčitky trvaly skoro hodinu, utekl se schovat před jejich kritikou a stížnostmi do bytu vlastních rodičů. A tam se snažil uklidnit u sledování fotbalu v televizi se svým osmdesátiletým otcem. Ale tento způsob léčby se také nezdařil. Jeho fotbalový tým prohrál 0:1 a otec mu nedokázal poradit. Co si má tedy počít s těmi Satoriemi? Aby se k němu chovaly lépe?

Když se nebohý pán snažil postěžovat mě, taky jsem mu nedokázala poradit. Ale bylo to možná i z toho důvodu, že se mě snažil uplatit předem plesnivou dobrotou. Štrůdlem, který mu nabalila jeho manželka ke svačině. Možná už ho má opravdu plné zuby, když se ho snaží dokonce i zabít starým jídlem. Přemýšlela jsem, když jsem plivala napůl rozkousaný štrůdl do odpadkového koše. Hned poté jsem se snažila vypláchnout a vykloktat pusu čistou vodou. Ale pachuť z nedobrého jídla a z historky pořád přetrvávala.

Na mužích se nejvíce a jako první ženy svým chováním podepisují jejich matky. My ženy, jejich  přítelkyně a manželky je už můžeme pouze dorazit.  Vychovat a nechat vyrůst dítě v sebevědomého a samostaného jedince je skutečně velké umění.

Pokud je matka sama nezralá, je velká pravděpodobnost, že takové bude i její dítě. A jako dospělý jedinec si vybere i své matce podobající se  partnerku.

Dávat najevo svou nespokojenost ve vztahu je podle mého naprosto v pořádku. Pokud je žena nespokojená, je přímo její povinnost podělit se o své pocity s mužem, se kterým sdílí svůj život. Otázkou je, proč je nespokojená a s kým je nespokojená? Pokud svého muže využívá pouze jako "fackovacího panáka" aby mohla ventilovat pocity z toho, že se nemohla v životě sama jiným způsobem realizovat, bude něco špatně. A pokud jí muž nedokáže říct, jak je mu zle z jejího chování, zůstává vše při starém. Utlačovatel a utlačovaný. Ona nadává a on ustupuje. On nemá kam ustoupit a ona má pocit, že jí nadávání stejně nepomáhá. On se stává bačkorou a ona protivnou nespokojenou babiznou. Jak z toho začarovaného kruhu ven? Aby člověk nežil život, který se mu nelíbí?

Pravou nohou a mluvit. Třeba jí může zkusit říct: "Miláčku, já uznávám, že se občas chovám jako hovado. Ale když ty se ke mě chováš pořád jenom takhle hnusně, už v tobě dávno nevidím tu svoji princeznu."

Autor: Ilona Ondráčková | neděle 9.3.2014 10:10 | karma článku: 22,36 | přečteno: 2414x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54

Ilona Ondráčková

Tureček za sedm korun

7.9.2023 v 13:13 | Karma: 23,09