Jste srdcařka, hlavařka nebo pánvařka?

Naše firma je plná žen pilných jako včeliček. Každá přesně ví kdy a co má dělat. Kdyby k nám občas  nezabloudil zvenčí poslíček, tak se za celý boží den s testosteronem vůbec ani nepotkáme. Žily bychom si tu spokojeně v tom našem městečku Žen až do smrti, kdyby s námi ovšem necloumaly emoce. Ať chceme či nechceme jsou naše kanceláře naplněny nejen našimi ženskými tvary. A ženské emoce jsou jako moře.

Barevné, hluboké a nedozírné. Můžou být ledové nebo rozbouřené a taky se v nich můžete začít topit, nebo se pěkně nalokat slané vody, pokud vám jiná kolegyně ve správný čas nehodí záchranné lano. Jsou prostě dny, kdy si ženy vzájemně nerozumí. Ty temperamentnější vyřeší nedorozumění křikem, smíchem nebo pláčem. Ty asertivní vás slušně natřou. Ty kultivovanější uhladí nedorozumění jemně jako když se vám ruce boří do dětských vlásků. Ty tiché a jemné hořkou křivdu spolknou a ona v nich potom tiše bobtná a narůstá.  A některé ty vášnivky a dryáčnice klidně můžou skončit své neshody fackou nebo plivancem.

A tak si plaveme každá v tom svém osobním emocionálním oceánu z domova do zaměstnání. A když se nám podaří si z domova přinést nějakou tu osobní křivdu a  do toho se přidá ještě  nějaké ostřejší řešení pracovních záležitostí, vzniká nám z toho pěkná bouřka. Nejtěžší je zachovat si chladnou hlavu, když jste do určité záležitosti ponořená takzvaně celým tělem. Je pravda, že každá jednáme v různé okamžiky různým způsobem. A připodobnila bych to k oblastem těla - hlavy, srdce a pánve. Nevím, zda se dají tyto vlivy nějak omezit či vypnout. Anebo zkrátka v určitých chvílích u nás převládají automaticky. Rozhodně žádná z nás ráno při odchodu z domova nevypínáme stisknutím tlačítka své srdce a pánev stejně jako varnou konvici nebo lampu. Abychom potom mohly nakráčet do firmy pouze s hlavou a celý den s ní fungovat. Potom se nám ovšem v zaměstnání tyto vlivy různě proměňují a společně se srdci, hlavami a pánvemi našich kolegyň prolínají.

HLAVAŘKY - výborné obchodnice, analytické myšlení, schopnost najít nejlepší řešení - převládá rozum. Srdcařkám a pánvařkám mohou připadat hlavařky chladné a necitlivé.

SRDCAŘKY - jdou do práce naplno, hodně emotivně, potřebují mít pocit, že je o jejich práci zájem, že jsou užitečné - jinak vám vadnou. Hlavařkám mohou připadat srdcařky přecitlivělé a pánvařkám hysterické.

PÁNVAŘKY - si nosí práci  občas i domů a zapojí do ni celou rodinu. Užívají si, když jim práce tzv. odsejpá a tvoří a tvoří. Hlavařkám může mylně připadat, že pánvařky práci nezvládají a srdcařkám, že jsou to výkonné robotky.

Když si uvědomíme, že žádná firma nemůže fungovat pouze s jedním druhem - samých hlavařek nebo srdcařek a pánvařek, zjistíme jak je pro nás ta vzájemná pestrost užitečná. A občas pěkně pikantní a zábavná.

Přeji vám hezký den s hlavou, srdcem a pánví na správném místě

 

Autor: Ilona Ondráčková | pátek 14.12.2012 9:15 | karma článku: 11,25 | přečteno: 1605x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54

Ilona Ondráčková

Tureček za sedm korun

7.9.2023 v 13:13 | Karma: 23,09