Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak "salámistky" porazily "pracantky"

Od současné ženy se očekává zvládání nepočítaně úkolů a zodpovědnosti v zaměstnání i v soukromém životě. Po uplynulých dnech, kdy to našemu týmu žen a jednoho muže natřel jiný tým žen při outdoorovém odpoledni si to už nemyslím. Začínám souhlasit s příslovím: Každý svého štěstí strůjcem. Pokud tedy mezi štěstí budeme počítat malou vyčůranost a možnost, že máte kamarádku nebo spolupracovnici, která vám názorně předvede, jak to v tom světě chodí. Vysvětlí vám, že inteligence je vám sice částečně  vlastní ( pokud tedy nemáte zrovna IQ 50), informace se naučíte získávat, zkušenosti posbíráte životem, ale jak kombinovat a být jing - jang ženou - to musíte zkrátka vidět!

Kdo mlčí, souhlasí
Nepíše se mi to snadno. To, že jsem se nechala společně se svým kolegou Jaromírem a kolegyní Martinou a Ivou zmanipulovat. Poté, co jsme si vylosovali symbol holčičky na kartičce jsme mlčeli a nechali své spolupracovnice Markétu a Petru z Ostravy, aby nás pojmenovaly na Moraváky. Myslím si, že název týmu má vypovídající hodnotu. A brzy jsme nehráli, jak podle mých představ hrají blahosklonní  Moraváci, ale makali jsme jako šroubci. Po obdržení  instrukcí totiž začalo kalkulování, počítání a zvažování. Každý arch se zadáním hry obsahoval počet bodů, popis hry a délku jejího trvání. Čas jsme měli jasně vymezen a bylo jen na nás, co si vybereme a jak se ke hře postavíme.
Salámistky
Druhý tým, mezi které se počítaly samé ženy, včetně naší nejhezčí kolegyně Daniely, o které jsem se domnívala po přijetí do firmy, že je to bývalá nebo současná modelka se pojmenovaly Úžasňačky! Ale tuto informaci o Úžasňačkách jsme se naštěstí dozvěděly až nakonec hry. Tudíž, nás to nezdecimovalo ani neohrozilo v sebevědomém postoji. V druhém týmu se tedy sešly modelka Daniela, stratég Michaela, nadprůměrně schopná obchodnice Iva, Jana, jejíž heslo je: TO dáme! a Radka z Moravy.

Webová stránka
Na rozehřátí jsme každý dostali za úkol vytvořit z přiložené čtvrtky a obrázků webovou stránku vypovídající o tom, jak vidíme svého kolegu. Za nejzajímavější dílo toho dne považuji stránku, kterou naše kolegyně vytvořila o kolegyni, která se momentálně nachází na mateřské dovolené. Protože v žádném časopisu nenalezla obrázek malého dítěte, pomohla si obrázkem mláděte prasete a symbol duše nakreslila jako kulatý baťůžek s ventilkem pod paží. Výsledek byl tedy následující: pěkná žena s duší zpěvačky si vzala za manžela krásného právníka, se kterým počala prase, o které se momentálně doma stará.  
Historky z podsvětí
Snažili jsme se postupovat co nejlogičtěji, podle rozumu a dle bodů! Jako první jsme si vybrali hru "Černé historky". Samotná hra spočívala v tom, že instruktor Lůďa, kterého nám vedoucí Jan představil jako bonvivána a společníka žen, nám vždy přečetl úvodní větu  z lístečku. A na základě této věty a s pomocí dotazů na instruktora, na které nám mohl odpovídat pouze ano a ne, jsme měli rozkrýt celou historku. Protože jsme  správně usoudili, že máme všechny velkou empatii, výsledek se brzy dostavil. Během 25 minut jsme odhalili celkem 5 příběhů po 4000 bodech. Bohužel jsme i z přilehlého kouta okna restaurace uviděli i zvenčí kulhající soupeřku Janu /To dáme!/, kterou doprovázel instruktor. Jana /To nedala/, při překotném běhu zakopla a vymkla si kotník. Soupeřky byly oslabeny a my podlehly pocitu převahy v množství. Myslely jsme si, že je to 6:4 pro nás!
Irský tanec na podložce
Co mě vyloženě uchvátilo, byla hra s taneční podložkou. Nožky mi sice poskakovaly většinou jinak, než doporučovaly šipky na notebooku, ale to mi bylo fuk. Na kolegyni Martinu žádná z nás však neměla. Ta s přehledem za nás odtančila nejlepší skóre milion sto dvacet šest bodů!!! O podložce budu přemýšlet, protože nám Jan prozradil, že se jejím používáním procvičuje mozek. Vykonáváte fakticky dvě činnosti současně - sledujete instrukce na monitoru a vydáváte pokyny pro neposedné nohy. Pochopitelně jsem si před touto disciplínou myslela, že jako správná žena zvládám několik úkolů najednou. Tato domněnka se po tanci na podložce ukázala však lichou.
Paintball
Střílení paintballovou pistolí nám nešlo tak, jak jsme se domnívali. Možná to bylo i náročností terénu, silou větru a vzdáleností terčů. Byly rozděleny podle obtížnosti. S nejméně vzdáleným terčem však byly spojeny největší nároky. Každý účastník musel mít deset zásahů z desíti. Nakonec jsme dosáhly vítězství jinou zbraní. Kňouráním a doprošováním jsme přemluvily Zdeňka (Jaromír nepřemlouval) a ten nám připsal 2000 bodů, i když náš tým nesplnil zadání. Po přemlouvání a děkování následovalo malé vyhrožování. Moc dobře jsme si totiž uvědomovaly, že pokud my dokážeme Zdeňka přemluvit k tomuto podvodu, co by se asi podařilo kolegyni Daniele?
Spojování čísel
Již dlouho jsem nepřivedla své tělo do tak rychlého pohybu, jako k tomu došlo při této hře. Myslím si, že nebudu lhát, když budu tvrdit, že jsem nebyla sama. V kruhu vytvořeném z provazu na trávníku se nacházely lístečky s číslicemi od 1 do 30. Do kruhu se mohl postavit pouze jediný hráč týmu a ostatní se rozestavili okolo. Postupně jsme se měli dotýkat čísel, tak jak jdou postupně od jedničky a vyslovovat nahlas. Měli jsme tři pokusy a jeden ostrý. Zvládli jsme to za 50 sekund. Jupííí.
Zpětná vazba
Disciplína, která nás srazila na kolena a ochudila náš pracovitý, logicky a věcně uvažující tým byla obyčejná zpětná vazba. Byla za 2000 bodů a spočívala v tom, že jsme si šli popovídat s instruktorem o tom, co nás baví na outdoorových hrách a co nás vede k tomu, abychom ji vůbec hráli. Když jsme se vypovídali a shodli na tom, že očekáváme především zábavu a stmelení kolektivu, připsal nám Jan body a my jsme vyrazili stíhat další hry a další body.
Time building aneb konec hořký
Co nám bylo platné, že nám Martina vytvořila nový rekord na taneční podložce, že jsme to natřeli Úžasňačkám v Černých historkách. Jejich tým nepodával zázračné fyzické výkony, byl ochuzen o Janu, jejíž kotník se chladil pod obvazem v oblaku spreje. Naše kolegyně však dokázaly využít svého "filipa". Po každé hře absolvovaly  vždy novou zpětnou vazbu. Jan se přiznal, že při třetí zpětné vazbě už nevěděl, na co že se to má ještě ptát, ale vždy jim 2000 bodů připsal. Úžasňačky šetřily silami a celou hru si báječně užívaly. Zvítězily tudíž nad námi o 6000 bodů. A u večeře to řekla Iva za nás, za všechny pracantky: Tak už je mi jasné, proč mám ve svém životě pořád pocit, že někdo to zkrátka oddře a někdo se jen tak baví a ještě vyhrává!

Autor: Ilona Ondráčková | sobota 19.5.2012 13:15 | karma článku: 9,17 | přečteno: 1603x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

Zahlédla jsem je jednoho prosluněného odpoledne, jak kráčí přes rušnou křižovatku v Praze. Věnovala jsem se zrovna své jedné z nejoblíbenějších činností při čekání na tramvaj. Chytání lelků a pozorování svých bližních.

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73 | Přečteno: 197x | Ostatní

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

Příroda nám namíchala nový parfém Podzimní zen. Vůně země, která je naplněná až po okraj všemi svými odvedenými sliby. Sametově hladká i drsně vroubkovaná. Odrážejí se v ní barvy temně fialové, tmavě rudé, zářivě žluté,

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69 | Přečteno: 150x | Poezie a próza

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

Po zatažené obloze se opilým tanečním krokem začal prohánět vítr. Chvíli tančil svižnou polku v kruzích aby za chvíli změnil styl v trhané a rychlé tango. Vír ledového vzduchu hnal oblaka do houfu před sebou.

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

Na dvorku v trávě ležela opuštěná růžová teniska. Rozhlížela se udiveně okolo sebe. “Kdepak se schovává moje kolegyně? Moje věrná družka, druhá do páru?” Ale ať se rozhlížela doprava i doleva, kam jí špička a pata dovolila kouknout,

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54 | Přečteno: 323x | Cestování

Ilona Ondráčková

Tureček za sedm korun

Stalo se to devadesátých letech. Káva turecká do skla i do šálku se v kavárně u Hubáčků podávala za pouhých sedm korun českých. A v celém Písku byla nejlevnější. Pracovala jsem tenkrát jako barmanka v denní kavárně.

7.9.2023 v 13:13 | Karma: 23,09 | Přečteno: 741x | Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1745x
autorka knih: Spokojená Blbka, Hrad vzpomínek