Co byste svému muži raději neměla říkat

Komunikační schopnosti se v dnešní době obzvlášť cení. Využijete je v obchodní činnosti i v manželství. Jsou  témata se kterými svou drahou polovičku možná ohromíte, ale nebude ochotná s vámi o nich dlouho polemizovat. Dokonce by mohla být i zhnusena.

Všechny vás vykastrovat

Občas všichni zevšeobecňujeme i zlehčujeme. Pokud si sáhneme do svědomí není tak úplně jasné, zda skutečně myslíme "ty druhé" nebo se za ně pouze schováváme.  Hovoříme o mužích jako o nositelích určitých vlastností. Takže:" Koho a za co konkrétně chcete kastrovat?"

  

Já mám tebe radši, než mně máš rád ty

Nekonečné pochybnosti o „nehynoucí lásce“ sžírají občas každou z nás. Není na tom nic divného. Ale časem je to otrava. Situace se asi zlepší, až se ve velkém začne prodávat instantní láska s čokoládovou příchutí.

 

Mám plíseň 

Tak tímhle ho stoprocentně rozhodíte. Pokud tedy nečekáte od chotě informaci, že plíseň je vlastně zdravá. Společně si potom zopakujete informace o vynálezci penicilinu, chudém rolníkovi Alexandrovi  Flemingovi. Další bod diskuse by mohl být přínosem pro další generace. A to v případě, kdyby jste začali filozofickou debatu o tom, zda v budoucnosti se nestane z dobrého sluhy (antibiotik) zlý pán.

 

Bolí mě hlava, mám migrénu, nic mi není!

I muži mají prý své dny. Tak aby s tím taky nezačal!

 

K narozeninám jenom řetízek? /aneb Soňa má, Vlasta dostala, Lucie s manželem pořídili, jen my pořád nic /

Co jste si vybrala, to doma máte. Finanční nejistota cloumá i finančními trhy. O tom, jak motivovat svého manžela k větším výdělkům toho moc nevím, ale touto větou zdravé jedince solidně otrávíte. Slabší a vděční za jakýkoliv projev se pochopitelně budou chvíli snažit. 

 

 Můj ex byl takový nebo makový

Ať už jste chodila S Rambem, sportovcem nebo intelektuálem, jediné co potřebuje váš současný vědět je fakt, že jste s ním raději a je lepší. 

 

Nepřipadám ti v tom tlustá?

 Naprosto zbytečná věta pro všechny zúčastněné. Pokud nevážíte metrák a nepohmoždila jste svými kily navíc manželovi koleno nebo kotník. Nebo si tímto nehodláte vydyndat poukaz na liposukci. Ujasněte si sama, zda potřebujete zhubnout či ne. A začněte jednat.

 

 Myslíš si, že ONA je hezčí, než jsem já?

 I světové supermodelky občas zapochybují o tom, co vidí ráno v zrcadle. Docela by mě zajímalo, zda Karolína Kurková aspoň trochu znejistí, když se zamiluje.

 Lezeš mi na nervy

V každé rodině si lezou na nervy. Pokud si to nemyslíte, žijete zřejmě na růžové planetě plné jemných vibrací a váš partner vám je pěkně narušuje. Tak pozor, aby na něj té růžové časem taky nebylo příliš.

 

 Proč já ubohá jsem si radši nevzala Pištu Hufnagla! 

Neobviňujte manžela ze svých rozhodnutí. Vyhledejte Pištu a zjistěte, jak si žije. Třeba to nebyl zase tak úplně blbej nápad si ho nevzít.

 

Hojné pověry, přísloví i pořekadla také komentují komunikační zdatnosti našich předků: Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Žena by měla mít tak dlouhou sukni, aby se pod ní schovaly všechny její problémy a další perly. Naprosto souhlasím s jedním:  jednou vyřčené slovo ani párem volů zpátky nevrátíš !

 

 

 

.

 

 

 

Autor: Ilona Ondráčková | pátek 8.6.2012 10:00 | karma článku: 32,76 | přečteno: 7574x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54

Ilona Ondráčková

Tureček za sedm korun

7.9.2023 v 13:13 | Karma: 23,09