Zimolův test

Jihočeský hejtman se zřejmě rozhodl otestovat hranici možného: Je možno zneužít hejtmanovo právo vyhlásit "stav nebezpečí" k likvidaci národního parku?

Odpověď se možná už brzy dovíme. Každopádně už dnes je zřejmé, že aby se dostal k šumavskému dřevu a na kobylku vedení parku, neštítí se Zimola žádné špinavosti. Například své slavné "komise expertů", v níž tak nějak chybí ti experti. Tedy experti na národní parky a ochranu přírody, samozřejmě, expertů na těžbu dřeva a zvyšování výtěžnosti lesů v ní bude nepochybně mnoho.

Pan Zimola nám v těchto dnech ukázal, že je v jistých věcech stejný diletant a ignorant, jako jeho předchůdce. Tedy až na to, že pan Zahradník měl přece jen špetku více soudnosti a noblesy: ve svých taženích proti NP Šumava patrně nikdy nepoužil nesmyslné slovo pandemie (= celosvětové rozšíření nebezpečné choroby) a rovněž by ho nejspíše nikdy ani nenapadlo použít tak gangsterskou metodu, jakou tu chce otestovat pan Zimola - zjevné a zcela úmyslné zneužití zákonů.

Stane se z Jižních Čech zásluhou pana Zimoly český "Divoký jih"? Má v úmyslu použít podobným způsobem své pravomoci k nějakým dalším kejklům, třeba nezákonnému boření staveb, které překážejí nějaké silnici či těžbě a jejichž majitelé to nechtějí pochopit? Určitě by se našel nějaký vhodný způsob, jak vyhlásit nějaký stav umožňující zbořit to i ono, zabavit tamto, či ukrást (pardon, zabavit) tohle. Důvody pro to žádné nepotřebuje, vždyť je nemá ani dnes.

Pan Zimola nám zde veřejně vyhlašuje plán na zničení Národní parku a ukradení šumavského dřeva pro své dřevařské přátele. Lidi by si měli pořádně rozmyslet, jestli to jen tak přejdou, protože nikdy nemohou vědět: a) co se rozhodne zlikvidovat či ukrást příště, b) který další hejtman se ho rozhodne následovat.

Aktualizace: Pro zájemce stanovisko skutečných odborníků ...

Autor: Ignác Pospíšil | úterý 25.8.2009 9:40 | karma článku: 18,26 | přečteno: 1772x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98