Chcete KDU-ČSL? Zachraňte ji!

Bohužel, zbytky starého vedení KDU-ČSL jsou zjevně rozhodnuty stranu urychleně dorazit. Krátce poté, co CV MKD schválil usnesení vyzývající k renesanci křesťanské a konzervativní politiky KDU-ČSL, připravují před senátními a komunálními volbami spolupráci se stranou zelených. Přitom konzervativní a křesťanská politika dnes nemá většího nepřítele.

Přemýšlel jsem, jestli k tomu nenapsat širší komentář, ale nakonec si říkám, že by to bylo zbytečné. O straně zelených jsem vše potřebné sepsal již před volbami, skvělý komentář k poslednímu nápadu vedení strany pak připravil Vonrammstein. Na místo toho si dovolím jen stručné konstatování pro ty, kteří ještě věří ve smysl existence křesťanské strany na základě dnešní KDU-ČSL:

Když jsem nedávno na žádost několika lidovců psal Co by měla KDU-ČSL dělat, ne nadarmo jsem do sbírky 8 základních rad zařadil na čtvrté místo „soudnost při utváření koalic“ a ne nadarmo jsem tam výslovně psal o zelených. Možná jsem to měl hodit výš.

Jestli se tato koalice uskuteční, je KDU-ČSL mrtvá. Bude to poslední hřeb do rakve, nejen doklad o její nepoučitelnosti, ale navíc i nezpochybnitelná kvalifikace na post té nejpokleslejší a nejbezzásadovější prostitutky české politiky. Tohle jí její voliči nikdy nezapomenou.

Vy, kteří ještě v KDU-ČSL věříte, kteří ji volíte nebo alespoň jste ochotni znovu volit, máte jedinou šanci, jak tu stranu zachránit – zabraňte téhle donebevolající zradě křesťanských ideálů. Kontaktujte místopředsedkyni Šojdrovou a vůbec celé současné stranické vedení a sdělte jim svůj zásadní nesouhlas – jako jste to udělali, když bratr Kalous plánoval vládu s podporou komunistů. A vybízejte k tomu i ostatní.

Paní Šojdrovou i další členy vedení je možno kontaktovat přes stránky strany. Telefony ale taky nejsou k zahození.

Článek vyšel rovněž v časopise Duše a hvězdy. Tamní diskuse IMHO stojí za přečtení.

Autor: Ignác Pospíšil | sobota 3.7.2010 1:44 | karma článku: 15,77 | přečteno: 1381x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98