Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

Mira UL

3. 7. 2010 10:22
KDU splnila svůj úkol. Teď může zemřít.

Vzpomínám na již mrtvou KDS: byla vytvořena jako výtah k moci pro pár jedinců, po splnění úkolu zabita Markem Bendou. Byly a jsou i jiné takové strany - DEU, SZ, ODA... v neposlední řadě je i ODS. Tyto strany stojí na idejích uchvácení moci jejich zakladateli, poté jsou odkopnuty. Ve světě idejí jsou i jiné cíle než jen uchopení moci - právo, spravedlnost, poctivě vytvořené bohatství, pokora... a na těchto idejích budou postaveny nové strany. Dnes už máme dostatek lidí zbohatnuvších poctivě, lidí nebažících po majetku druhých. To je základ příštích parlamentů. Dřív však musí dojít k očistě zdola - k vypuzení nebo vyhnání špatných radních, starostů, primátorů a hejtmanů. To je úkol nikoli pro strany, ale pro občanskou společnost, jíž se současné politické strany tak moc bojí .Zrodu občanské společnosti nelze zabránít, lze ho jen zpomalit. Občanská společnost - to jsou dnes blogy a lidé, kteří je čtou a přispívají do nich.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
P

papaya.

3. 7. 2010 10:19
děkujeme, odejděte

čo bolo, to bolo ....a že toho bolo dosť ...:-/

0 0
možnosti
HA

hrabě Artstetten

3. 7. 2010 10:14
Mám pro vás návrh.

Nechtěl byste na toto téma udělat rozhovor s Pavlem Svobodou? Ten podle mého názoru svým intelektem, duchaplností a profesionalitou ve srovnání se zbytkem vedení "vystupuje z řady". Bylo by zajímavé slyšet jeho argumenty. A pokud je ani on nedokáže (nebo nebude chtít) zformulovat...

A chválím vám volbu KČ. ;-) Taky jsem letos volil podle svědomí a ne podle spekulace, kdo se má šanci kam dostat nebo kdo představuje nejmenší zlo.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.zase.usmiva

3. 7. 2010 10:02
Ač jsem nevolil současnou koalici, její kroky se mi líbí

a myslím si, že se do příštích voleb sjednotí pravicoví voliči, kteří často hledali alternativu v malých stranách, protože ty stávající byly pravicové jen hubou. Takže je jedno, s kým se KDU-ČSL spojí, dopadnou stejně jako letos, jen ztratí poslední zbytky slušného jména. Spojit se ze zelenou biomasou, napojenou přes svého předsedu na sudetoněmecký landsmanšaft skutečně není zrovna prozřetelné. Ale kdo chce kam ...

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

3. 7. 2010 9:18
pokud kdu dustojne zahyne...

...udela tim pro tuto zemi nejstatotvornejsi cin ve sve historii;-D

0 0
možnosti
PS

AlterID

3. 7. 2010 6:26
Nechceme, díky...

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

3. 7. 2010 7:17
Re: Nechceme, díky...

To delate chybu - krestanska konservativni ideologie tady skutecne velice chybi a jinou jeji nositelku nemame. A KDS se v softsocialisticke ODS rozpustila beze zbytku.

0 0
možnosti
MJ

mufasa222

3. 7. 2010 6:24
KDU-ČSL mi vůbec nechybí...

0 0
možnosti